Leppis1949

"Kympin tyttö" haastaa lyhyen matikan ehtolaiset!

”Kympin tyttö” haastaa lyhyen matikan ehtolaiskurssilaiset kykypuolueen johtajakilvassa!

 

Onko kykypuolue Kokoomuksella varaa jättää ainutlaatuinen tilaisuus käyttämättä, jossa kaikilla mittareilla mitattaessa lähes täydellinen nainen, tarjoutuu pelastamaan nykyisten poliittisten kauppiaiden pulaan saaneen puolueen ja isänmaan katastrofilta. Uskon, että mainion puolueen päättävä väki valitsee ylivertaisen Elinan keskinkertaisten sijaan ja pelastaa samalla ryvettyneen kykypuolueen maineensa.

Asia on välttämätön jo siitäkin syystä, että Eurooppa ja maailma elävät murroksessa. EU on hajoamassa Britannian johdolla.  USA vaihtaa johtajaa. Kiina on epävarmuuden tilassa. Terroristit käyvät sotaa nurkillamme jne. Meillä kaivataan muutosta ottaa vastaan haasteet.

Ajatelkaapa hyvät porvarit, että puoluejohtajapaneelissa edustaa Kokoomusta ylivertainen nainen muiden puolueiden naisväen ja korporaatioiden, MTK ja SAK äijäjengin yläpuolella!

Länsimainen demokratia olisi halutessa helppo palauttaa maassamme porvarienemmistöisen eduskunnan turvin, muuttamalla korporaatioiden sanelemaa oikeuskäytäntöä, mikä mahdollisesti vaatisi lain selventämistä missä järjestyksessä lakeja sovelletaan.

Muissa Länsimaissa avainryhmien lakkoilu on yhteiskuntavaarallisena estetty. Meillä sitä käytetään politiikan tekovälineenä. Laittomien lakkojen, joita kutsutaan mielenilmaisuiksi, tukilakoiksi jne. tuhot tuomittaisiin sopimusrikkomuksina vahingonkorvauslain perusteella. Tällöin miljardien vahingoista riski ei olisi tonnin sakko, kuten nyt, vaan täysimääräiset tappiot sopimus- tai lainrikkojan korvattavaksi! Niitä ei kykenisi edes jättimäiseksi rahastukseksi paisunut SAK:n ”yleishyödyllinen” verovapaa vuokra-asuntobisnes rahoittamaan! Tällä myös saataisiin terveet palkanmaksun perusteet, mitä kilpailukykymme edellyttää. Nythän on kiristetty poikkeuksellinen systeemi, jossa pakkaa ei makseta työn lisäarvon perusteella, vaan uhkan, paljonko vahingonteko (lakkoilu) tulisi maksamaan, mikä on sairasta!

Panen oheen esimerkin nykyjengin aikaansaannoksista yritys-ja pääomaveroasioissa. Tällaista on suurin osa kaupustelijoiden päätöksenteosta, jossa ei näytä olevan isänmaan kannalta järjen hitustakaan!

Osakeyhtiöiden omistajat saivat ikävän yllätyksen vuodenvaihteessa!

Hallitus ei halua eikä ole kiinnostunut korjaamaan edellisen Stubbin hallituksen tekemää jättimunausta. Siinä yhtiön vapaaseen pääomaan sijoitetut varat palautettaessa verotetaan osinkoina, eli käytännössä työn marginaaliverolla 50 %! Eli kun panet tonnin taskuun, niin nostettaessa puolet ottaa verottaja, jos tasku on Oy!

Historia on seuraavanlainen. Vuonna 2006 mahdollistettiin sijoittaa yhtiöön vapaan pääoman rahastoon varoja, mitkä voi nostaa tarvittaessa yhtiöstä takaisin ilman veroseuraamuksia ja ilman mutkikasta osakepääoman alennusoperaatiota. Nämä varat lasketaan omaan pääomaan ja niillä pystyy hivenen kohtuullistamaan yhdestä pääomaverosta kolmen ketjun veroksi muutettua usein jo yli 100 % pääomaveroa tiettyyn summaan asti. Meillähän on määritelty verotuksessa myös mm. inflaatio tuloksi ns. suuressa 1990 luvun laman verouudistuksessa, jossa veroprosentti laskettiin 25 % ja veroja ei ketjutettu!

Stubbin hallitus sääti lain, jolla ”selvennettiin” verottajan mielivaltainen menettely lailliseksi, millä se aiemmin, vastoin alkuperäistä tarkoitusta, pyrki verottamaan näitä nostoja peiteltynä osingonjakona! Salassa valmisteltu laki tuli voimaan 1.1.20016 Oy:n omistajien yllätykseksi! Itse olen yrittänyt tätäkin lakiesitystä selvittää jo useita vuosia, mutta edes etujärjestöt eivät ole ymmärtäneet asiaa ministereistä ja kansanedustajista puhumattakaan! Tyypillistä meidän kenenkään hallitsemattomalle verolainsäädännölle on tässäkin tapauksessa se, että maasta ei löydy ketään, kuka ennalta tietäisi miten verottaja tulkitsee eduskunnan tekemiä lakeja!

Uuden hallituksen tulee tehdä pääomatulojen ja yritysverojen uudistus puhtaalta pöydältä. Nykyinen tilkkutäkiksi muodostunut veroa veron päälle on äärimmäisen mutkikas ja tulkinnanvarainen sotku, mitä kukaan ei näytä hallitsevan. Olemme jo menettäneet mm. Viroon 50000 yritystä, koska siellä ei tunneta yli 100 % ketjuveroja, mitkä meillä on oikein laskettuna yleisiä. Virossa sen 1/15 julkinen sektori, verrattuna Suomeen, kyetään rahoittamaan nolla yritysverolla, jolloin yhtiön voitto jää kokonaisuudessaan investointeihin ja työpaikkojen luontiin.

”Kataisen tekemä vuoden 2013 fantastinen verouudistus” osakeyhtiöille ja piensäästäjille!

On unohtunut, että pääomaverotuksen piiriin joutuneet tulot ovat hyvin moninaisia. On inflaatiota, mikä ei ole lainkaan tuloa, vaan rahan arvon alenemista, mistä seuraa nimellishinnan muutos, eli meillä ns. ”myyntivoitto”, mikä meidän ketjuveroissa tulee moneen kertaan verotetuksi tulona! 

On osinkoja, joita on verotettu jo tuplasti jne. Lisäksi on paljastunut, että yhtiöön sijoitetun pääomanpalautus verotettaisiin jatkossa osinkona, eli käytännössä muutetaan kikkailulla työn marginaaliverolla verotettavaksi mikä on 50 %.

Yhtiöön ”lainatut” inflaation syöneet varat siis vielä käytännössä sosialisoitaisiin, jos ne palautetaan omistajilleen, mikäli hallitus ei muuta lakia. Tämä johtaa siihen, että yrittäjä Suomessa, jonka varat on poliitikot ”takavarikoineet” eivät pääse koskaan eläkkeelle joutumatta putsatuksi! On törkeää, että samat poliitikot vaativat yrittäjiä työllistämään, jotka ovat tehneet rosvouksellaan yrittäjyyden taloudellisesti Suomessa mahdottomaksi! Syykin on paljastunut myös suurelle yleisölle ns. Panama-papereiden myötä. Onhan ollut pitkään tiedossa, että päättäjien omat rahat on lähetetty suojaan veroparatiiseihin, mistä varsinaisella rikollisella toiminnalla käydään sisäpiirikauppaa hallintarekistereiden suojassa! Kaiken tämän mahdollistaa viranomaistuki.

Suuresti arvostamani Nalle Wahlroos ja Kalle Isokalliokaan eivät täysin ymmärrä pääomaveron ja yritysveron äärimmäisen mutkikkaaksi tehtyjä rosvousmekanismia. Ehkä heillä ei ole suomalaisen pikkuyrittäjän ongelmia.

Nallelta kysyttiin TV haastattelussa provosoivasti vanhaan tapaan, että eikö lievästi verotettavia pääomatuloja pitäisi korottaa. Tähän Nalle vastasi, että niissä on tuplavero. Ensin yritys maksaa 20 % ja sitten osingonsaaja 32 %, että se menee samoihin kun palkkavero suurituloisilla.

Isokallio puolestaan Jälkiviisaissa laski aivan oikein, että korkojen noustessa prosentista viiteen, valtion kestävyysvaje kasvaa 5-10 miljardia. Mutta hänkään ei huomannut, että EU:n keskuspankin rahanpaino on heikentänyt euron, eli devalvoinut sen 20 %, mikä siirtyy varallisuuden nimellishintoihin ja ketjuveron ansiosta sosialisoituu lähes kokonaisuudessaan valtion verotuloiksi. Niinpä valtio saa jokaista 100 miljardin omaisuuserää kohti käytännössä inflaation ketjuveroina lähes koko 20 miljardin verotulot lahjaksi! Kestävyysvaje siis häviää meidän rakennetulla verorosvouksella automaattisesti sosialisoimalla kotimaahan jätetyt rehellisten ihmisten säästöt inflaatiota hyväksi käyttäen! Tästä eivät alan lukuisat järjestöt puhu lainkaan, vaikka inflaation verotus ”veropohjan laajennuksesta” asti on ollut käytössä jo neljännesvuosisadan ja josta itse olen kirjoitellut ja puhut pari vuosikymmentä!

Edellisen hallituksen punavihreät sosialistipuolueet saivat vaatimuksensa läpi ja häipyivät vaalityöhön. Nyt heidän tuhotyönsä on uuden hallituksen korjauslistalla. Sosialistit olivat tyytyväisiä, kun saivat propagandansa mukaiset ”verottomat osingot” triplaketjuveron piiriin ja sijoitetun pääomakin jaettavaksi kannattajilleen. Näin rahoitettaisiin kansalaispalkka, mistä osallisiksi pääsisivät myös ikänsä raataneet rosvotut yrittäjät! Näin kaikin puolin epäonnistunut paketti hyväksyttiin asiaa vähääkään ymmärtävien toimesta riemunkiljahduksin.

Kiittelevätkö todella piensäästäjät ja myös ne osakeyhtiömuodon aikoinaan valinneet säästäjät, jotka ovat saaneet ansiotoiminnalleen käytännössä jo kolmannen verotusportaan sääntömuutosten loputtomassa ketjussa. Kaikilla näillä suurilla veronkiristyksillä (omien kuppauksella) turvataan mm. piensäästäjien asema Välimeren kulttuurin maissa, joissa ei ole tapana noudattaa lakeja, eikä sopimuksia, jos ne eivät ole heille hyödyksi, sekä nyt myös jättikallis pakolaissirkus.

Suomen verotuspolitiikka hävittää kupattavat pääomat ja sen myötä yrittäjyyden ja työn kilpailijamaihin. Tätä toimintaa tukee lisäksi huijareiden tienestiksi osoittautunut, vääriin tietoihin ja käsityksiin perustuva ympäristöpolitiikkamme, kuten ”ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos”. Tämän seurauksena olemme jo menettäneet huoltovarmuutemme. Sähköverkkomme on vaarassa kaatua talven huippukuormituksella, mistä seuraa katastrofi, sillä oma tuotanto riittää enää vain 75%! Näin olemme ulkomaisen tuonnin varassa ja heidän armoillaan!

Oikeaa politiikkaa olisi tietenkin osakesäästämisen ja mm. yksityisen vuokra-asuntotarjonnan tukeminen, ryöstöverottamisen sijaan, mikä edellyttäisi porkkanoita. Ei voi olla oikein, että vastoin mm. Euroopan kilpailulainsäädäntöä korporaatioilla on oikeus täysin verotta rahastaa yhteiskuntaa vuokra-asuntobisneksellä. Mahdollistamalla kannattava yksityinen yritystoiminta, pääomat jäisivät omaan maahan tuottamaan omille kansalisille hyvinvointia tehokkaimmalla mahdollisella tavalla ja turvaisivat työpaikkojen ja yritysten säilymisen kotimaassa.

Aiemmin Oy:stä sai omistaja nostaa sosialistien propagandan mukaan nimitetyt ns. verottomat osingot, siis yhteen kertaan verotetut voitot, kuten muutkin toimijat.

Sitten keksittiin vain Oy- muotoiselle yhtiölle ketjuvero, josta tulomuodosta riippuen, sai vähintään yhteen kertaan verotettuja voittoja nostaa lopulta 60 000€/vuosi, mikäli oli riittävä nettovarallisuus. Muuten kolmas ketjuvero maksettiin korkeana, jopa 50 % palkansaajan marginaaliverona. Voitothan voivat olla esimerkiksi jo vähintään kahteen kertaan verotettuja pörssiyhtiöiden osinkoja, tai inflaation aikaansaamia myyntivoittoja, eli ei lainkaan tuloja, joita ei aiemmin verotettu viiden vuoden omistusajan jälkeen ollenkaan.

Tästä osakeyhtiöitä poikkeuksellisesti kohdellusta verovainosta on aiheutunut se, että yhtiöille on jäänyt jo vähintäänkin pariin kertaan verotettuja voittoja kotiuttamatta yhtiön taseeseen. Nyt niitä verotetaan kaikilta osin vielä kolmannen kerran ja tämä koskee vain listautumattomia osakeyhtiöitä. Monissa tapauksissa oikein laskettuna meillä on jo nykyiselläänkin yritys-ja pääomatulojen veroaste maailmanennätyksellinen yli 100 %!

Aikooko nykyinen hallitus poistaa yrittäjiltä ja säästäjiltä oheiset verotuksen vääryydet?

Etujärjestöjen miehet, kuten Heinäluoma, Rinne, ja nyt Soinikin vaativat pääomatulojen verotuksen koventamista, jolla rahoitettaisiin mm. 500 päivän ansiosidonnaisen työttömyysturvan jatkuminen!

Kokemuksesta voin sanoa, että maakunnissa on vaikea löytää rakennusmiehiä, siivoojia, eikä muutakaan väkeä töihin, kun ansiosidonnainen toimii hyvin!

Kysyisin näiltä lyhyen matikan miehiltä, paljonko on oheisen tapauksen veroprosentti ja paljonko he vielä korottaisivat sitä! Myös muut voivat vastata.

Osakeyhtiöt ja säästäjät ovat joutuneet jättimäisen julkisen byrokratian elättäjiksi. Ensin keksittiin, että verottamalla inflaatiota tulona, voidaan sosialisoida ihmisten säästöt. Esitän tässäkin yhteydessä kysymyksen, johon en ole saanut vastausta:

Palonko on ”pääomatulojen lievä” veroprosentti tässä todellisuutta vastaavassa keksityssä esimerkissä? Mokia OYJ myy kiinteistönsä 200 miljoonalla, mistä se saa inflaation aikaansaamaa myyntivoittoa, ei siis tuloa, 100 miljoonaa. Ensin yhtiö maksaa ”voitostaan” veron! Sitten se jakaa ”loput” osinkoina omistajilleen, jotka niin ikään maksavat tästä veron toistamiseen. Mikäli omistaja on Oy, maksaa sen omistaja veron kolmannen kerran, mikä voi vastata palkansaajan marginaaliveroa.  Asiaan kuuluu vielä, että yhtiö ei pääse ”hyödyntämään” hankintameno-olettamaa, joten lähes koko myyntihinta voi olla verotettavaa tuloa. Lisäksi edellinen hallitus keksi määrätä verotettavaksi tuloksi pääomapalautuksen, eli omistajan yhtiöön lainaama inflaation syömä pääoma verotetaan palautettaessa osinkotulona, siis käytännössä 50 % verolla! Kun vielä on keksitty, että yhtiöllä voi olla puoli tusinaa erilaisia tulomuotoja, joiden tappioita ei voi vähentää keskenään, on yleistä, että tappiota tuottava yritys maksaa tuloksestaan veroa! Tätä kaikkea markkinoidaan yrittäjän tukemisena ja pääomien houkuttelemisena Suomeen, että saataisiin työpaikkoja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Me Euroopan veronmaksajat maksamme tämänkin kaverin reissut ja kulut. Käsittämätöntä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061121710644_u...

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

EU:sta on tullut politiikan eliittibroiledeiden matkustelu ja tarinakerhoja.Päätöksethän on useimmiten suoraan hanurista, kun politiikassa pärjää Jannen kirjassaan nimeämillä ominaisuuksilla.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Odotettu tulos, puheenjohtaja on keulakuva eikä mikään ajattelija ja asiantuntija. Suomessa asiaosaaminen ei ole ikinä ollut huudossa.

Elinan kannalta ehkä parempikin, ei tarvitse turhautua siinä sirkuksessa.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Eero
Kaikessa samaa mieltä 24 vuoden kokemuksella Helsingin kokoomuksen kaupunginvaltuustoryhmässsä. Täytyy olla uhrautuvainen isänmaallinen, että panee itsensä likoomaan porukassa, mistä Janne lausui kirjassaan osuvasti. Kansakunnan kannalta tärkeät ominaisuudet ovat suuri painolasti politiikassa...ne ovat "oikeiden ominaisuuksien" väelle suuri uhka. Seurauksena on kaiken vastustaminen ja selkään puukotus. Tämä oli myös Alexin kohtalo väärässä paikassa (valtiovarainministerinä)väärään aikaan.

Toimituksen poiminnat