Leppis1949

Kunniakansalaiset emeritusprofessorit Erkki Aurejärvi ja Martti Tiuri

  • Erään parhaan ilmastoasiantuntijamme näkemyksiä ilmastomuutoksen todellisista syistä
    Erään parhaan ilmastoasiantuntijamme näkemyksiä ilmastomuutoksen todellisista syistä

Kunniakansalaiseni emeritusprofessorit Erkki Aurejärvi ja Martti Tiuri                                    2016/5

Olen aiemmin ehdottanut Erkille lääkintöneuvoksen arvonimeä hänen kansanterveyden hyväksi tekemästään merkittävästä pyyteettömästä työstä. Asianajajaprofessorimme on ollut uranuurtaja minullekin niin tärkeässä tupakan- ja tupakkateollisuuden torjuntatyössä. Aloitinhan itsekin tupakoinnin vastustamisen järjettömänä terveyshaittana jo 60-luvulla.

Muistamme Erkin pitkistä uuvuttavista oikeudenkäynneistä terveytensä menettäneiden tupakan uhrien sankarillisena puolustajana, pääosin omilla kustannuksillaan. Hän on tehnyt myös erittäin mielenkiintoisen kirjan aiheesta, mikä jokaisen pitää niin ikään lukea.

Nyt monilahjakkuus Erkki on ryhtynyt rikosromaanikirjailijaksi. Vaikka itse olen harvemmin lukenut romaaneja, niin nyt nappasi. Hänen rikosesikoisromaaninsa ”Kun kukaan ei näe” on niin kiehtova ja puoleensavetävä, että se täytyi lukea heti, samalla istumalla kannesta kanteen. Valmista kamaa Finlandia-palkinnon saajaksi.

Romaani on paitsi mielettömän jännittävä, niin myös asiaansa täydellisesti perehtyneen professorin tieteellinen analyysi. Se täytyy kaikkien muidenkin aikaansa seuraavien ihmisten lukea.

Tämä dekkari käsittelee rohkeasti, avoimesti ja kriittisesti nuoren kauniin naisen traagiseen murhaan liittyen, murhan tutkintaa, oikeuslaitosta, uskontoa ja astrologiaa. Nämähän ovat olleen viime aikoina näyttävästi esillä mm. Anneli Auerin tapauksen yhteydessä. Itse olen perehtynyt oikeuslaitoksemme toimintatapoihin mm. Helsingin käräjäoikeuden pitkäaikaisena lautamiehenä ja siksi professorin kriittisetkin näkemykset saavat ymmärtämykseni. Mielenkiintoista on myös kirjailijan kannanotto uskontoon liittyen.

Toinen kunniakansalaiseni professori Martti Tiuri oli myös suuresti arvostamani tiedemies ja kansanedustaja. Hänen poismenonsa johdosta tunnen suurta surua ja lausun osanottoni omaisten ja ystävien suruun. Häneen tutustuin ensi kertaa 80-luvun lopussa Paasikiviopistolla, missä Martti toimi myös suuresti arvostamani Jouni Särkijärven kanssa vaikuttajakoulun opettajana. Kurssille osallistui Kokoomukseen liittyneitä uusia luottamushenkilöitä, joista suuriksi poliittisiksi tähdiksi kehittyi mm. Kirsi Piha. Hänestä huomasi heti, että vain taivas on rajana tämän nuoren, lahjakkaan, kauniin naisen uran kehitykselle.

Huippuälykkään tiedemiehen kriittinen kannanotto mm. ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, saa täyden tukeni. Itse päädyin samaan lopputulemaan omalla tahollani vuonna 2008, kun Helsingin kaupunginvaltuustossa teimme päätöstä kaupungin ilmasto- ja energiapolitiikasta. Ihmisen toiminnalla ei ole vaikutusta ilmastonmuutokseen, vaan ilmasto muuttuu kuten ennenkin, tietyistä muista syistä johtuen. Näistä olen kertonut lukuisissa kirjoituksissani myös näillä palstoilla.  Vaikka meitä faktoihin kantansa perustaneita ihmisiä on kuulemma vain pieni vähemmistö, tulisi sillä olla merkitystä päätöksiä tehdessä näin merkittävissä asioissa, että ”asiantuntemus” ei perustu samanhenkisten nettikirjoitusten lueskeluun.

Mikäli ”asiantuntemus” perustuu ”lyhyen matikan ehdoilla suorittaneiden” asiantuntijoiksi itseään tituleeraavien päättäjien ratkaisuihin, niin tulos on kansantaloudellisesti katastrofaalinen. ”Ilmastohörhöilyn” seurauksena on maamme menettänyt mm. huoltovarmuuden talvipakkasilla, koska sähkön tuotantokapasiteetti ei läheskään riitä tyydyttämään tarvetta, vaan olemme epävarman tuontisähkön varassa.

Näistä jättimunauksista ei selviä tavaksi tulleilla konsteilla, että "päätökset tehtiin sen ajan parhaan tiedon perusteella"! Oikeaa tietoa on saatavilla, mutta sensuuri estää sen jakamisen kansalaisille propagandan sijaan!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Taitaa olla täyttä totta, kun ei ole mitään korjattavaa!

Toimituksen poiminnat