Leppis1949

Panama-papereissa ei muuta uutta, kun kuolleiden kaupankäynti!

Panama-papereissa ei muuta uutta, kun kuolleiden kaupankäynti!

Kaikki alaa seuranneet ovat tienneet systeemin kymmeniä vuosia, joten odotetaan jännityksellä jospa MOT-ohjelman toinen osa tänä iltana, toisi julkisuuteen jotain muutakin uutta, kun kuolleiden pyörittämä yritystoiminta.

On tiedetty, että kehitysmaiden diktaattorit ovat varastelleet kansalleen annetut kehitysavut ja piilottaneet ne maapallon veroparatiiseihin, joista Panama on vain yksi monista. Homma on jatkunut vuosikymmenet, koska ”muuten kansa olisi kärsinyt”, on päättäjät avunantoaan rikoksiin perustelleet! Tiedetään myös, että kansakunnan jumaloimat urheilulegendat kiertävät jättitulojensa verot samoin veroparatiiseissa, joita myös Euroopassa on lukuisia. Tiedämme, että monet valtiojohtajat, samoin kun yritysjohtajat, käyvät sisäpiirikauppaa osin omistamillaan yrityksillä hallintarekistereiden suojassa, holdingyhtiöidensä avulla veroparatiiseista käsin.

Tämä on se suuri rikos, mitä meillä Suomessa koko viranomaisketju perinteisesti turvaa ja suojelee. Tavallinen osakesäästäjä on lainsuojaton. Tästä myös johtuu, että säästäjät makuuttavat mieluummin sataa miljardia korottomilla pankkitileillä, koska eivät enää halua hävittää säästöjään koneiston suojelemille sisäpiirihuijareille.

Pankkiiriliikkeiden sijoitusneuvojat ja salkunhoitajat, joilla myös yleensä itsellä on henkilökohtaiset sijoitussalkut, levittävät useimmiten vastakkaista tietoa yrityksistä ja taloustilanteesta, jotta he ja heidän sisäpiiriasiakkaansa pääsevät eroon huonoista arvopapereista hyvällä hinnalla ja saavat ostaa hyvät osakkeet halvalla. Tämä selittää myös sen, että yleensä ”parhaatkin analyytikot” epäonnistuvat suosituksissaan ja jopa nopalla yleensä pääsee parempiin tuloksiin. Varma rikastumisen vinkki onkin tehdä aina päinvastoin kun asiantuntija suosittelee, jolloin on samalla viivalla sisäpiirihuijareiden kanssa!

Itse aloitin asunnon säästämisen pienosakkeiden säästämisellä 70-luvun alussa, koska tällöin vaadittiin vähintään kolmannes omia säästöjä, että asuntolainan sai. Rahan makuuttaminen säästötilillä, koska inflaatio saattoi olla 10 % suurempi, kuin korkotuotto, ei olisi koskaan mahdollistanut hurjasti nousevien asunnonhintojen lisäksi oman asunnon hankkimista.  Normaaleja vuokra-asuntojahan ei tuolloin ollut käytännössä edes saatavissa työllisyyspaikkakunnilla. Huomasin heti, että pankin minulle suosittelemat osakkeet laskivat arvossa, joten aloin ostella osakkeita omin avuin ja pärjäsin paremmin.

Hartain toiveeni on, että parinkymmenen EU-vuoden jälkeen vihdoinkin maassamme alettaisiin noudattaa kansainvälisiä sääntöjä ja lakeja mm. säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen, jotta piensäästäjillekin palautuisi luottamus mahdollisuuteen vaurastua ja kansantaloutemme saisi pääomia työpaikkojen investointeihin.

Tämä edellyttäisi myös vastuullista ja oikeudenmukaista verotusta. Nyt jotkut, kuten ammattiliitot ja veroparatiisien asiakkaat ovat erityisasemassa, sillä heidän aikaansaama systeemi takaa heille verottomat tuotot! Rehelliset isänmaalliset ihmiset samassa asemassa joutuvat verorosvouksen kohteeksi, mikäli ovat onnistuneet välttämään sijoitushuijareita ja jaettavaa vielä jää.

Viimeisimmät porvarihallitukset ovat onnistuneet tekemään säännöt, joilla osakeyhtiöön tulevat pääomatulot verotetaan kolmannen kerran palkkana, eli 50 %! …aivan oikein palkkana ja kolmannen kerran, koska ”lääkärit, laulajat ja juristit yrittävät nostaa palkkansa lievästi verotettuina pääomatuloina”!

Siis varsinainen ”hitas-perustelu”: koska hitas-osakas maksaa jopa vain kolmekymmenkertaisen tontinvuokran, mitä naapuri, niin yhteiskunnalla on oikeus sosialisoida sen kovanrahan omistusasunto! Lisäksi tällaiset ehdot on jokaisella kunnalla oikeus lisätä jälkikäteenkin kaikkien asuntoyhtiöiden yhtiöjärjestyksiin!

Huolestuttavaa on se, että nyky Kokoomukselle ja Kepulle on tärkeää lisäksi Oy:hyn sijoitetun pääoman sosialisointi käytännössä 50 % palkkaverolla, koska ”verottajan on hankala seurata yli 10 vuotta vanhoja pääomia, miten varat on saatu, jotka yhtiöön on sijoitettu”!

Tällainen moraaliton katastrofaalinen toiminta selittyy sillä, että päättäjillä itsellään on omat rahat turvassa veroparatiiseissa, eikä rosvous koske heitä itseään, mutta tyydyttää kateuteen ja ahneuteen perustuvaa sosialismia: ”se mikä on sinun on myös minun, mutta minun säästöt eivät ole sinun”!

Huoltani yhteiskuntamme tilasta ei vähennä kuulemani pitkäaikaisen ystäväni Jan Vapaavuoren kirjan terveiset, joiden mukaan politiikassa ja ilmeisesti yritysmaailmassakin pärjää parhaiten patoloogiset valehtelijat, psykopaatit, narsistit ja yleensäkin häikäilemättömät ahneet oman edun saalistajat! Onhan tämänkin huomattu jo aikojen alusta. Meitä ihmisiä on niin helppo huijata, kuten näimme esimerkiksi Neukuissa ja nyt Pohjois-Koreassa, itsemurhapommittajista puhumattakaan.

Sitten vaan MOT-paljastuksia seuraamaan. Löytyykö mitään ”uutta”, asioita joista minäkin jo olen kymmenet vuodet puhunut ja kirjoittanut kuin kuuroille korville!

Pauli Leppä-aho

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

N.Gogol kävi kauppaa kuolleilla sieluilla. Homma kovenee. Nordean sijoituksia johtaa itse kuolleet.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Järjestelmä on pettänyt ja nyt sitten yritetään tehdä juttua siitä tai niistä jotka ovat jääneet kiipeliin vuodon ansiosta. Pitäisi tukkia ne porsaanreijät ja sillä siisti. Siellä pyöriin niin isot rahat, että tavallinen pulliainen ei osaa edes kuvitella niin isoja lukuja, mutta me vain askartelemme juupas eipäs ottelussa MOT ohjelman lumoissa. Peli olisi pitänyt puhaltaa poikki jo vuosikymmenet sitten, kuten Pauli ansiokkaasti kirjoittaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pauli

MOT- toimittajat haluavat että on. Ei tuonut Panama 2 lisävalaistusta.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Britannian Neitsytsaarilla on noin 28000 asukasta, mutta yrityksiä siellä on 200000.
http://www.elmundo.es/internacional/2016/04/09/570...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kohuttu TV1 tämäniltainen PanamaPapers 2 jäi ennakkokohuun nähden melko vaatimattomaksi. 7-lehdestä saa parempia juoruja.

Ohjelmassa julkaistuilla tiedoilla saatiin tuotua esiin kahden suomalaisen nimet julkisuuteen ja yhden ryssän lopputili Metsosta. Valtion omistus Metsosta on alle 15 %.

Keke Rosberg on asunut Monacossa pari-kolmekymmentä vuotta ja tuskin Suomen veroviranomaisilla on mitään tekemistä hänen verojensa ja yhtiöidensä kanssa.

Turkulaisen Rauno Puolimatkan taulukaupoista en päässyt perille. Ohjelmassa väitettiin, että Puolimatka perusti yrityksen Panamaan salatakseen nimensä antaakseen tarjouksen Helene Schjerfbeckin maalauksesta Tanssiaiskengät. Hänen ei talua huutokaupasta saanut itselleen ja purki yhtiön. Eikös huutokaupoissa ole tavanomaista, että käytetään bulvaania ?

Luultavasti suurilla ennakkotidoilla mainosteetu ohjelma on puhdas nolla verottajan ja rikostutkinnan kannalta. Vai onko tämä uusi 10 osainen sarja ?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Nyt taisi käydä niin, että jostain syystä (yleiset syyt) julkituotiin vain sellaista tietoa, mikä jo ennestään oli tiedossa, ei ollut haitallista suomalaisyhtiölle ja epärelevanttia puolitiehen jäänyttä taulukauppapohdintaa. 4000 nimeä jäi pimentoon. HS paljasti kuitenkin enemmän yhtiöitä ja nimiä pari vuotta sitten: http://www.hs.fi/talous/a1390023786461?jako=010a63...

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Martti
Hyvä kommentti. Yleä on Reporadiosta asti käytetty muokkaamaan kansan mielipidettä, ei tasapuoliseen sivistämiseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Taisi koko panamapapersin suurin anti olla että toimittaja Knus-Galán sai käydä Panamassa. Vaikea kuvitella 11,5 miljoonaan dokumenttiin ja toiselle puolelle maapalloa tehtyyn tutkivan journalistin matkaan perustuvalle ohjelmalle mitäänsanomattomampaa sisältöä. Toivottavasti toimittajalla oli ikimuistoinen matka, koska journalistisessa mielessä koko panostus oli täysin arvoton. Oliko toimittaja oikeasti näin surkea, luulisi tuosta datamäärästä saadun enemmän ihan relevanttia jutunaihetta? Tai sitten siellä ei ollut alun alkaenkaan juttua, mutta piti vain päästä mukaan juhliin kansainvälisten kolleegoiden kanssa. Suurin uutinen oli, että Puolimatka tarjosi Schjerfbeckin taulusta kolmanneksen käyvästä arvosta. En aidosti tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Seuraava MOT-aihe voisi olla kuinka YLE törsää rahaa lennellen toiseen maanosaan kuvatakseen rakennuksia, ovimiehiä ja baarimikkoja.

Jukka Laine

Ylen uutisointi Yhdysvaltojen omista veroparatiiseista ei ole herättänyt minkäänlaista keskustelua. Siellä taitaa olla sitä suomalaistenkin amerikanystävien isoa rahaa. Eikä yksikään politiikko sano mitään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtionvarainministeri Alexander Stubb kokoustaa huomisesta lauantaihin Washingtonissa. Veroparatiisit puhuttavat varmasti myös siellä, vaikka veroparatiisit eivät varsinaisesti Yhdysvaltain ongelma olekaan.

http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ministeri...

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Jouni
Aivan oikein. Kuten mm. Nokia tapaus osoitti viimeistäin suurelle yleisöllekin, niin USA:n ongelmana ei ole omat veroparatiisit, eikä valtiollinen tiedustelu(teollisuusvakoilu), vaan lyömätön kilpailuvaltti, josta sen olisi tyhmää luopua! Meidänkään ogelma ei ole veroparatiisit, vaan se rikollinen toiminta mitä niistä käsin tapahtuu, eli sisäpiirikauppa verotta ja piensäästäjien rikollinen putsaus koko koneriston voimalla kommareiden tyydyttämiseksi!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sisäpiirikauppaa tuskin voi koskaan kitkeä kokonaan. Kasinotalouden panokset ovat liian korkeat. En kehota sinua ilmiantamaan ketään viranomaisille, mutta jotain kai meistä jokainen voi tehdä.

Toimituksen poiminnat