Leppis1949

Stubbin fantastinen verouudistus!

  • Tässä kerrotaan, millainen on suomalainen "kilpailijamaidenkin ylistämä sopimus ja neuvotteluyhteiskunta"!
    Tässä kerrotaan, millainen on suomalainen "kilpailijamaidenkin ylistämä sopimus ja neuvotteluyhteiskunta"!
  • Parin vuosikymmenen takaisia näkemyksiäni verotuksesta, mikä on muuttunut vain katastrofaalisemmaksi!
    Parin vuosikymmenen takaisia näkemyksiäni verotuksesta, mikä on muuttunut vain katastrofaalisemmaksi!

Osakeyhtiöiden omistajat saavat ikävän yllätyksen vuodenvaihteessa!

Hallitus ei halua eikä ole kiinnostunut korjaamaan edellisen Stubbin hallituksen tekemää jättimunausta. Siinä yhtiön vapaaseen pääomaan sijoitetut varat palautettaessa verotetaan osinkoina, eli käytännössä 50 %! Eli kun panet tonnin taskuun, niin nostettaessa puolet ottaa verottaja, jos tasku on Oy!

Historia on seuraavanlainen. Vuonna 2006 mahdollistettiin sijoittaa yhtiöön vapaan pääoman rahastoon varoja, mitkä voi nostaa tarvittaessa yhtiöstä takaisin ilman veroseuraamuksia ja ilman mutkikasta osakepääoman alennusoperaatiota. Nämä varat lasketaan omaan pääomaan ja niillä pystyy hivenen kohtuullistamaan yhdestä pääomaverosta kolmen ketjun veroksi muutettua usein yli 100 % pääomaveroa vähäseen summaan asti. Meillähän muutettiin edellisen laman aikaan verotuksessa myös mm. inflaatio tuloksi, "laajennettiin veropohjaa"!

Edellinen Kataisen hallitus valmisteli ja sittemmin Stubbin hallitus säädätti lain, jolla ”selvennettiin” verottajan mielivaltainen väärä menettely lailliseksi, millä se aiemmin, vastoin alkuperäistä tarkoitusta, verotti näitä nostoja peiteltynä osingonjakona!

Salassa valmisteltu laki astuu nyt voimaan 1.1.20016 Oy:n omistajien yllätykseksi! Itse olen yrittänyt tätäkin aloitetta selvittää ja korjata jo useita vuosia, mutta edes etujärjestöt eivät ole ymmärtäneet asiaa ministereistä ja kansanedustajista puhumattakaan! Tyypillistä meidän kenenkään hallitsemattomalle verolainsäädännölle on tässäkin tapauksessa se, että maasta ei löydy ketään, kuka ennalta tietäisi miten verottaja tulkitsee eduskunnan tekemiä lakeja!
Nykyisen hallituksen tulee tehdä pääomatulojen ja yritysverojen uudistus puhtaalta pöydältä. Nykyinen tilkkutäkiksi muodostunut veroa veron päälle on äärimmäisen mutkikas ja tulkinnanvarainen sotku, mitä kukaan ei näytä hallitsevan.

Olemme jo menettäneet mm. Viroon 25000 yritystä, koska siellä ei tunneta yli 100 % ketjuveroja, mitkä meillä on oikein laskettuna yleisiä. Virossa sen 1/15 julkinen sektori, verrattuna Suomeen, kyetään rahoittamaan nolla yritysverolla, jolloin yhtiön voitto jää kokonaisuudessaan investointeihin ja työpaikkojen luontiin.

Kataisen tekemä vuoden 2013 fantastinen verouudistus” osakeyhtiöille ja piensäästäjille on tuhoisa ja samaa linjaa näyttää jatkavan nykyinen Sipilän hallitus!
On unohtunut, että pääomaverotuksen piiriin joutuneet tulot ovat hyvin moninaisia. On inflaatiota, mikä ei ole lainkaan tuloa, vaan rahan arvon alenemista, mistä seuraa nimellishinnan muutos, eli meillä ns. ”myyntivoitto”, mikä meidän ketjuveroissa tulee moneen kertaan verotetuksi tulona! 
On osinkoja, joita on verotettu jo tuplasti jne. Lisäksi on paljastunut, että yhtiöön sijoitetun pääomanpalautus siis verotettaisiin jatkossa osinkona, eli käytännössä 50 %. Nythän verottaja pyrkii verottamaan sen vastoin tarkoitusta peiteltynä osingonjakona!
Yhtiöön ”lainatut” inflaation syöneet varat siis vielä käytännössä sosialisoitaisiin, jos ne palautetaan omistajilleen, mikäli hallitus ei muuta lakia. Tämä johtaa siihen, että yrittäjä, jonka varat on poliitikot ”takavarikoineet yhtiöön” eivät pääse koskaan eläkkeelle joutumatta putsatuksi! On törkeää, että samat poliitikot vaativat yrittäjiä työllistämään, jotka ovat tehneet rosvouksellaan yrittäjyyden taloudellisesti mahdottomaksi!

Suuresti arvostamani Nalle Wahlroos ja Kalle Isokalliokaan eivät täysin ymmärrä pääomaveron ja yritysveron äärimmäisen mutkikkaaksi tehtyjä rosvousmekanismia. Ehkä heillä ei ole suomalaisen pikkuyrittäjän ongelmia.

Nallelta kysyttiin TV haastattelussa provosoivasti vanhaan tapaan, että eikö "lievästi verotettavia pääomatuloja" pitäisi korottaa. Tähän Nalle vastasi, että niissä on tuplavero. Ensin yritys maksaa 20 % ja sitten osingonsaaja 32 %, että se menee samoihin kun palkkavero suurituloisilla.
Isokallio puolestaan Jälkiviisaissa laski aivan oikein, että korkojen noustessa prosentista viiteen, valtion kestävyysvaje kasvaa 5-10 miljardia. Mutta hänkään ei huomannut, että EU:n keskuspankin rahanpaino on heikentänyt euron, eli devalvoinut sen 20 %, mikä siirtyy varallisuuden nimellishintoihin ja ketjuveron ansiosta sosialisoituu lähes kokonaisuudessaan valtion verotuloiksi. Niinpä valtio saa jokaista 100 miljardin omaisuuserää kohti käytännössä inflaation ketjuveroina lähes koko 20 miljardin verotulot lahjaksi! Kestävyysvaje siis häviää meidän rakennetulla verorosvouksella automaattisesti sosialisoimalla säästöt inflaatiota hyväksi käyttäen! Tästä eivät alan lukuisat järjestöt puhu lainkaan, vaikka inflaation verotus ”veropohjan laajennuksesta” asti on ollut käytössä jo neljännesvuosisadan ja josta itse olen kirjoitellut ja puhut pari vuosikymmentä!
Edellisen hallituksen punavihreät sosialistipuolueet saivat vaatimuksensa läpi ja häipyivät vaalityöhön. Nyt heidän tuhotyönsä on uuden hallituksen korjauslistalla. Sosialistit olivat tyytyväisiä, kun saivat propagandansa mukaiset ”verottomat osingot” triplaketjuveron piiriin ja sijoitetun pääomakin jaettavaksi kannattajilleen. Näin rahoitettaisiin sosialistien ajama kansalaispalkka, mistä osallisiksi pääsisivät myös näinollen ikänsä raataneet pienituloiset rosvotut yrittäjät! Täten kaikin puolin epäonnistunut paketti hyväksyttiin asiaa vähääkään ymmärtävien toimesta riemunkiljahduksin.

Kiittelevätkö todella piensäästäjät ja myös ne osakeyhtiömuodon aikoinaan valinneet säästäjät, jotka ovat saaneet ansiotoiminnalleen käytännössä jo kolmannen verotusportaan sääntömuutosten loputtomassa ketjussa. Kaikilla näillä suurilla veronkiristyksillä (omien kuppauksella) turvataan mm. piensäästäjien asema Välimeren kulttuurin maissa, joissa ei ole tapana noudattaa lakeja, eikä sopimuksia, jos ne eivät ole heille hyödyksi, sekä nyt myös jättikallis pakolaissirkus.
Suomen verotuspolitiikka, sekä SAK:n harjoittama perinteinen kansantalouden sabotointi, hävittää kupattavat pääomat ja sen myötä yrittäjyyden ja työn kilpailijamaihin. Tätä toimintaa tukee lisäksi huijareiden tienestiksi osoittautunut, vääriin tietoihin ja käsityksiin perustuva ympäristöpolitiikkamme, kuten ”ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos”. Ilmaston lämpeneminen uskovaisten mukaan saadaan aisoihin, kun ihminen vähentää hiilidioksidipäästöjään! Itse uskon ennemmin Joulupukkia, kun hörhöjen ilmastoteorioita, joiden naurettavuutta olen blogeissani perustellut!

Oikeaa politiikkaa olisi tietenkin osakesäästämisen ja yksityisen vuokra-asuntotarjonnan tukeminen, riistoverotuksen sijaan. Nyt tuemme SAK:n verotonta varainhankintaa sosiaalisen asuntopolitiikan nimissä. Tällöin pääomat jäisivät omaan maahan tuottamaan omille kansalisille hyvinvointia tehokkaimmalla mahdollisella tavalla ja turvaisivat työpaikkojen ja yritysten säilymisen kotimaassa.
Aiemmin Oy:stä sai omistaja nostaa sosialistien propagandan mukaan nimitetyt ns. verottomat osingot, siis yhteen kertaan verotetut voitot, kuten muutkin toimijat.
Sitten keksittiin vain Oy- muotoiselle yhtiölle ketjuvero, josta tulomuodosta riippuen, sai vähintään yhteen kertaan verotettuja voittoja nostaa lopulta 60 000€/vuosi, mikäli oli riittävä nettovarallisuus. Muuten kolmas ketjuvero maksettiin korkeana, jopa 50 % palkansaajan marginaaliverona. Voitothan voivat olla esimerkiksi jo vähintään kahteen kertaan verotettuja pörssiyhtiöiden osinkoja, tai inflaation aikaansaamia myyntivoittoja, eli ei lainkaan tuloja, joita ei aiemmin verotettu viiden vuoden omistusajan jälkeen ollenkaan.
Tästä osakeyhtiöitä poikkeuksellisesti kohdellusta verovainosta on aiheutunut se, että yhtiöille on jäänyt jo vähintäänkin pariin kertaan verotettuja voittoja kotiuttamatta yhtiön taseeseen. Nyt niitä verotetaan kaikilta osin vielä kolmannen kerran ja tämä koskee vain listautumattomia osakeyhtiöitä. Monissa tapauksissa oikein laskettuna meillä on jo nykyiselläänkin yritys-ja pääomatulojen veroaste maailmanennätyksellinen yli 100 %!
Aikooko nykyinen hallitus poistaa yrittäjiltä ja säästäjiltä oheiset verotuksen vääryydet?

Etujärjestöjen miehet, kuten Heinäluoma, Rinne, ja nyt Soinikin vaativat pääomatulojen verotuksen koventamista, jolla rahoitettaisiin mm. 500 päivän ansiosidonnaisen työttömyysturvan jatkuminen!
Kokemuksesta voin sanoa, että maakunnissa on vaikea löytää rakennusmiehiä, siivoojia, eikä muutakaan väkeä töihin, kun ansiosidonnainen toimii hyvin! Niinpä esimerkiksi suuren työttömyyden Pohjois-Pirkanmaalla  metallitöihin on tuotu venäläisiä, maatalouteen ukrainalaisia, rakennustöihin, siivojiksi ja lääkäreiksi virolaisia ja marjanpoimijat lennätetään Aasiasta!
Kysyisin Sipilältä, Stubbilta, Soinilta ja kumppaneilta, paljonko on oheisen tapauksen veroprosentti ja paljonko he vielä korottaisivat sitä! Myös muut voivat vastata.
Osakeyhtiöt ja säästäjät ovat joutuneet jättimäisen julkisen byrokratian elättäjiksi. Ensin keksittiin, että verottamalla inflaatiota tulona, voidaan sosialisoida ihmisten säästöt. Esitän tässäkin yhteydessä kysymyksen, johon en ole saanut vastausta:
Palonko on ”pääomatulojen lievä” veroprosentti tässä todellisuutta vastaavassa keksityssä esimerkissä?

Mokia OYJ myy kiinteistönsä 200 miljoonalla, mistä se saa inflaation aikaansaamaa myyntivoittoa, ei siis tuloa, 100 miljoonaa. Ensin yhtiö maksaa ”voitostaan” veron! Sitten se jakaa ”loput” osinkoina omistajilleen, jotka niin ikään maksavat tästä veron toistamiseen. Mikäli omistaja on Oy, maksaa sen omistaja veron kolmannen kerran, mikä voi vastata palkansaajan marginaaliveroa.  Asiaan kuuluu vielä, että yhtiö ei pääse ”hyödyntämään” hankintameno-olettamaa, joten lähes koko myyntihinta voi olla verotettavaa tuloa. Lisäksi edellinen hallitus keksi määrätä verotettavaksi tuloksi pääomapalautuksen, eli omistajan yhtiöön lainaama inflaation syömä pääoma verotetaan palautettaessa osinkotulona, siis käytännössä 50 % verolla! Kun vielä on keksitty, että yhtiöllä voi olla puoli tusinaa erilaisia tulomuotoja, joiden tappioita ei voi vähentää keskenään, on yleistä, että tappiota tuottava yritys maksaa tuloksestaan veroa! Tätä kaikkea markkinoidaan yrittäjän tukemisena ja pääomien houkuttelemisena Suomeen, että saataisiin työpaikkoja!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat