Leppis1949

Häikäilemätön Ruotsi jälleen pikkuveli Suomen kimpussa!

  • Suomella suuri rooli maailman historiassa
    Suomella suuri rooli maailman historiassa
  • Ruotsin laiton vero rokotti suomalaisia 10 vuotta
    Ruotsin laiton vero rokotti suomalaisia 10 vuotta

Häikäilemätön Ruotsi jälleen pikkuveli Suomen kimpussa!                 14/9-15

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on arvostellut Suomen pakolaispolitiikkaa. Suomi ottaa hänen mukaansa liian vähän vastaan mm. salakuljettajien Ruotsiin tuomia arabi- ja afrikkalaissotilaskarkureita ja heidän tulossa olevia perheitään. Siksi Ruotsi ohjaa pakolaisiaan sopimusten vastaisesti Suomeen. Hän huomauttaa, että Ruotsi sentään auttoi Suomea Toisessa Maailmansodassa järjestämällä 70000 sotalapselle turvalliset olot sodalla kovaa bisnestä tehneessä maassaan! Lisäksi hän huomauttaa, että kannattaisi muistaa oma historiansa!
Olen kanssasi samaa mieltä kehotuksestasi Margot: ”kannattaisi muistaa oma historiansa”...lisättynä myös nykyhistoria!

Ruotsihan pelasti Suomen ja samalla koko Pohjolan miehitykseltä, sekä kommunismilta ja mene ja tiedä, vaikka koko Euroopan ja ehkä maailmankin!  Suuri kiitos tästä nerokkaalle Ruotsille, joka taisteli sodat tavoilleen uskollisena viimeiseen finneen, kuten 30-vuotisessa sodassa.

Suomi ja Ruotsi olivat tehneet Ruotsin aloitteesta salassa vuonna 1925 puolustussopimuksen. Siinä sovittiin, että Neuvostoliiton hyökätessä Suomeen, Ruotsi sitoutuu lähettämään välittömästi 8 divisioonaa, mikä käytännössä oli koko Ruotsin armeija, Karjalan kannakselle torjumaan hyökkäyksen. Ruotsi oli historiasta viisastuneena oivaltanut, että ryssä on parempi pysäyttää Suomeen, kun päästää se omalle maaperälle. Tähän sopimukseen naivisti luottaen, jääräpäinen ulkoministeri Elias Erkko, ei taipunut Stalinin mielettömiin vaatimuksiin, mm. Paasikiven ja Mannerheimin painostuksesta huolimatta. Suostumisesta olisi seurannut Baltian maiden kohtalo, miehitys ja liittäminen Neuvostoliittoon, kuten Molotov-Ribbenrop sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa Stalin ja Hitler olivat sopineet.

Erkon naiiviudesta luottaa ulkomaiseen apuun (Ruotsiin), seurasi Molotovin kuittaus: ”kun me siviilit emme päässeet sopuun, niin antaa sotilaiden yrittää”! Mainilan laukaukset ammuttiin ja niinpä väestöltään viisikymmenkertainen sotilasmahti, mahtava Neuvostoliitto, ryhtyi toteuttamaan Hitlerin kanssa tehtyä sopimusta, hyökkäämällä ”fasistisen Suomen” kimppuun, ”pelastamaan vähäosaisia työläisiä”.

Ruotsikin teki ratkaisunsa, kuten aina tosipaikan tullen. Se rikkoi ja kuittasi sopimuksen ulkoministerin, sekä puolustusministerin erolla ja jätti Suomen yksin. Alkumenestyksen jälkeen, johon kuului mm. Raatteentien ja Suomussalmen taisteluissa vihollisdivisioonien tuhoaminen, ammukset loppuivat, joten Ruotsinkaan lastenhoitoapu ei auttanut. Suomi joutui tekemään välirauhan raskain ehdoin.

Stalinin määräys oli katkaista Suomi etenemällä Raatteen tieltä Tornioon. Mikäli vaimoni isä kaltaisine sankareineen ei olisi onnistunut pysäyttämään ja tuhoamaan puna-armeijan divisioonia, mikä on maailman sotahistorian uskomattomampia urotekoja, olisi tästä seurannut, että Hitler olisi miehittänyt myös Ruotsin. Tästä olisi puolestaan seurannut loppupeleissä koko Pohjolan joutuminen kommunistisen diktatuurin miehittämäksi. Tämän voi johtaa mm. Ruotsin Berliinin suurlähettiläs Gunnar Hägglövin muistelmista. Olen aiemminkin todennut, minkä nyttemmin tutkijatkin ovat huomanneet, että Erkko aiheutti kylläkin sodan, mutta se pelasti Suomen ja muut Pohjoismaat kommunismilta, sekä mm. Englannin Saksan miehitykseltä, kuten edellisessä kolumnissani selvitin.

Margotille tiedoksi lisää kaipaamaansa lähihistoriaa. Vielä 30-luvulla Ruotsissa mittailtiin kalloja ja jalostettiin rotua. Jalostus oli vielä käytössä 90-luvullakin. Olen kuullut, että mediassa haettiin suurella kampanjalla pulassa olevaan Ruotsin spermapankkiin spermaa, mutta luovuttajiksi eivät kelvanneetkaan sinisilmäiset, valkotukkaiset tarjokkaat, jotka puhuivat suomalaisittain ruotsia! Myöskään maassa työskenteleville suomalaisille ei annettu lapsettomuushoitoa ja heidän lapsillekin annettiin koulussa huonompia numeroita, etteivät pääsisi yliopistoihin.

Ruotsissahan jatkokoulutuspaikat jaetaan koulutodistusten perusteella.

Suomalaiset romaanitkaan eivät olleet tervetulleita Ruotsiin, vaikka palasivat vain isiensä maille. Pohjolan romaanithan olivat ensimmäisiä turvapaikan hakijoita Suomessa. Heidät oli julistettu 1700 luvulla muualla Pohjolassa lainsuojattomiksi, joten heidän henkivakuutuksensa oli pako Suomeen.

Myös maahan tuleville henkilöille jaettiin 70-luvulla rajalla tietoa, mikäli syyllistytte vähäiseenkin rikokseen, teidät voidaan karkottaa välittömästi maasta. Olen ihmetellyt vuosikymmenet, miten Suomessa pitkän rikosrekisterin omaavat ulkomaalaiset voivat jatkaa rötöstelyä ilman karkotusuhkaa!

Myöhemmin Ruotsiin mm. 1905 Puolasta paenneet vähälukuiset romanit, sekä maan juutalaisväestö, yhteensä 3500 henkilöä, oli kerätty Tukholman eteläpuolelle Tumbaan rakennettuun keskitysleiriin, odottamaan Natsisaksan luovutuspyyntöä. Sitä ei kuitenkaan suurena yllätyksenä koskaan tullut, joten tästä natsien ”huolimattomuudesta” johtuen, Ruotsista tuli juutalaisten suojeluvaltio! Kaikkia muita maita, kuten Suomea, Natsi-Saksa painosti jopa ase-ja viljatoimitusten lopettamisella, luovuttamaan juutalaisväestönsä Saksaan.

Vastaus Saksan toistuville vaatimuksille oli määrätietoisesti sama:” juutalaiset ja romaanit ovat suomalaisia kuten kaikki muutkin, joten heitä ei luovuteta Saksaan”. Onneksi meillä oli suuret ja viisaat johtajat, jotka eivätkä taipuneet uhkailujen edessä, joten jälkipolvemme voivat olla maastamme ylpeitä tästäkin syystä!

Maailmansodat olivat sodat laistaneelle Euroopan köyhälistöön kuuluneelle Ruotsille suuri kultakaivos ja rikastumisen lähde. Se myi hyvään hintaan malmia ja teollisuustuotteita sotaa käyville maille, mahdollistamalla täten sodan jatkumisen ja kymmenien miljoonien ihmisten tappamisen. Esimerkiksi Saksa ei olisi kyennyt jatkaman sotaa neljää kuukautta pidempään ilman Ruotsin malmitoimituksia.

Toisten onnettomuudella Ruotsista tuli Sveitsin ohella maailman vaurain teollisuusvaltio, eikä vähiten suomalaisten siirtotyöläisten avulla. Sodan jälkeen Ruotsi värväsi mm. Suomesta puoli miljoonaa parasta työvoimaa valmistamaan ja toimittamaan tuotteita sodan runteleman Euroopan jälleenrakentamiseen. Jokainen voi laskeskella paljonko tämän ”kehitysavun” arvo oli sotakorvauksien kanssa painiskelevalta sodan runtelemalta Suomelta rikkaalle Ruotsille. Mikäli laskemme yhden koulutetun nuoren ihmisen rahalliseksi arvoksi miljoonan, tulee Suomen kehitysavun arvoksi 500 miljardia! Tämän kerroin aina ruotsalaisille, kun he arvostelivat Suomea mm. kehitysavun niukkuudesta. Muun muassa käytännössä koko Ruotsin vaatimaton telakkateollisuus nostettiin maailman suurimmaksi Suomesta värvätyn koulutetun työvoiman turvin, samoin kuin auto-ym.teollisuus.

Suuri apu tuolloin Ruotsille oli meidän sosialistit, jotka estivät lakkoilullaan ja vallankumouspolitiikallaan Suomen vaurastumisen ja varmistivat ahkeran, kyvykkään, työvoiman saannin Ruotsin porvareille. Sama on nähtävissä lakkokulttuurin ja vastakkaisasettelun Suomessa vieläkin. Nyt vain työ katoaa kehittyviin maihin, joissa pystytään prosentin työkustannuksilla tekemään kaikki sama, mitä Ay-liikkeen komentamassa ”sopimusyhteiskunta” Suomessa. Meillähän sopimusyhteiskunta on sitä, että Ay-johtajat sanelevat ehdot (”sovitaan poikien kanssa”) tyylillä ja jos niihin ei suostuta, panee kansantalouden kurjistajaliike SAK, kommandojoukkonsa ATK:n sulkemaan satamat ja pysäyttämään kuljetukset, niin eiköhän suostuta! Tällainen ”sopimusyhteiskunta” olisi pitänyt romuttaa jo vuosikymmeniä sitten ja siirtyä länsimaiseen demokratiaan, minkä supermiehemme nyt kansan tuella tekevät hyvinvointiyhteiskuntamme pelastamiseksi.

Haluaisin mainita, että Ruotsissa jouduttiin ottamaan karenssipäivä sairaskorvausiin lyhytaikaisten sairauspoissaolojen hillitsemiseksi, että saatiin yhteiskunta toimimaan. Kolmivuorokorvaukset Ruotsissa olivat vain 10 %, kun meillä ne olivat 50 % peruspalkasta!

Ruotsin erikoisasema sodan ulkopuolelle jäämisestä korostuu myös siinä, että sen yritykset saivat ostaa nimellisellä hinnalla mm. Saksan maailmanlaajuisen tytäryritysverkoston hallintaansa. Saksalaiset maailmanyritykset Ensimmäisestä Maailmansodasta oppineena ”myivät” Ruotsille salaisella sopimuksella ulkomaiset tytäryrityksensä varmistaakseen sen riskin, että ne määrätään häviön sattuessa luovutettavaksi sotakorvauksina voittaneille. Sopimuksen mukaan saksalaisten piti saada ostaa sodan jälkeen yritykset takaisin vastaavalla summalla, mutta kun sota hävittiin, osto ei toteutunut ja niin ruotsalaiset saivat jättilahjoituksen Saksalta.

Margotille vielä nykypolitiikasta lisää oppia. Suomalaiset ovat taistelleet suomen kielen asemasta vuosikymmenet Ruotsissa. Siellä demareiden kanta on ollut, että suomalaisille ei pidä antaa etuoikeuksia kielessä, koska muutkaan kaksisataa vierasta kieltä ei niitä saa. Tämä on sitä negatiivista demareiden tasa-arvoa, millä alkuperäiskansan oikeuksia on loukattu kansainvälisten sopimusten vastaisesti. Ruotsi leikkii suurvaltaa ja maailmanparantajaa sotkeutumalla muiden maiden asioihin, mutta omassa maassa se rikkoo sopimuksia häikäilemättömästi, jos tästä on heille hyötyä.

Maasta muuttaneille, koskee erityisesti suurta suomalaisryhmää, tehtiin myös ns. flyttskatt, muuttovero, minkä heti määrittelin vapaata liikkuvuutta haittaavaksi ja näin ollen EU-lainsäädännön vastaiseksi. Pyysin meidän viranomaisilta, jopa Pohjoismaiden neuvoston jäseniltämme, sekä Mepeiltä tukea laittoman veron poistamiseksi, mutta kenelläkään ei ollut intressiä siihen puuttua. Näin Ruotsi sai kerätä suomalaisilta paluumuuttajilta satoja miljoonia laitonta veroa kymmenen vuoden ajan, ennen kun EU sen määräsi poistettavaksi ruotsalaisten etelään muuttaneiden eläkeläisten aloitteesta. Muistan kuinka Pohjoismaiden verosopimuksia neuvotteleva virkamies esimerkiksi vastasi, että ei ole Suomen asia puolustaa suomalaisia, jos ruotsi niitä verottaa laittomasti! Tässäkin näkyy valtiohoitajapuolueen arvot, rikoksen uhria ei auteta, mutta kylläkin rikollisia puolustetaan kustannuksista välittämättä myös ulkomailla!

Lisää Margotille nykyhistoriaa. Lähettelette ilmeisen tahallisesti teitä auttamassa olleille siirtotyöläisille harhaanjohtavaa ja väärää tietoa heidän ansaitsemistaan eläkkeistä. Toimintanne täyttää törkeän petoksen tunnusmerkistön. Esimerkiksi vaimolleni ja minulle lähetitte vuosittain infoa, kuinka eläkkeemme nousee, jos laillisen 63 vuoden sijasta alamme nostaa eläkettä myöhemmin.  Tiedusteluuni miksi eläke tuli neljänneksen pienemmäksi, mitä prognoosissanne ilmoititte, osoittautui salattu ehto:” täytyy asua Ruotsissa, niin sitten eläke olisi noussut”! Näin menetimme tuhansien muiden huijattujen tapaan kahden vuoden eläkkeen ja Ruotsi rikastui.

Eläkeasiat ovat myös Suomessa saatu sotkuisiksi ja sekaviksi, mitä kukaan ei tunnu hallitsevan. Meillähän on mm. kuusi yhtiötä, vaikka muualla paljon suuremmissa maissa tullaan toimeen yhdellä ja puolta pienemmillä johtajapalkoilla. Näissä suuresti ylimitoitetuissa byrokratioissa, varsinkin johdossa, nostetaan ilman suurempaa kompetenssia moninkertaisia pääministerin ja jopa peruskouluntasoisten Ay-johtajienkin yli meneviä miljoonapalkkoja. Tätä ahneuden ja häikäilemättömyyden ilmiötä on mm. suuresti arvostamani tasavallan presidentti Sauli Niinistö kritisoinut.

Valtuustossa aina ihmettelin mm. sitä suurta tyhmyyttä, että lautamiehen piti erota luottamustoimestaan, että pääsi leipätyöstään eläkkeelle ja seuraavassa kokouksessa hänet taas valittiin lautamieheksi. Syy oli kuulemma laissa, jota ei ollut tarvetta muuttaa, sillä saihan tästäkin touhuilusta muuten joutilaat byrokraatit terapiaharjoittelua. Koska eläkekäsittelijäkseni määräytynyt Keva ei suostunut myöntämään minulle eläkettä, ennen kun luovun kaikista luottamustoimistani, niin kuin ”laki edellyttää”, aloin selvittää asiaa. Ilmeni, että naurettava laki oli muutettu jo seitsemän vuotta sitten, mutta tieto ei ollut kantautunut Kevaan. Näin menetin myös Suomessa parin vuoden eläkkeen.

Kevan tuolloinen johtaja oli mediapyörityksessä, koska oli kyydittänyt lapsiaan kouluun rättikattoisella urheiluautolla, mikä ärsytti erityisesti kateellisia sosialisteja. Tutkittaessa ilmeni muutakin, joten johtaja pääsi nostamaan myös erorahan(erotusrahan) 300000€. Ilmeni, että juristikaverukset olivat päätyneet sopimukseen, jossa palkka oli pörssiyritysjohtajan luokkaa ja muut edut mm. erottamattomuus virkamiehen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Olen tästä laittomasta lakkoilusta kirjoitellut vuosikymmenet, joita en Ruotsissa asuessani tavannut lainkaan.

OKSANSA SAHANNEET VAATIVAT NYT VERONMAKSAJIA APUUN! 2008

Lakkoilulla työpaikkansa hävittäneet vaativat nyt köyhdyttämäänsä valtiota apuun, vaatimalla parempia avustuksia ja hankkimaan työpaikkoja menetettyjen tilalle. Sama valitus kuuluu Helsingin vuokra-asunnoista, joissa vuokrat ovat nousseet hurjaa vauhtia, kuten aikanaan ennustin nykymenolla tapahtuvan. Kaupunkia vaaditaan maksumieheksi.

Työtaisteluja on perusteltu mm. sillä, että työntekijöillä on oikeus saada osansa yhtiönsä tuloksesta, koska on ollut sitä myös tekemässä. Tämä on johtanut siihen, että korkeasti tuottavien alojen palkkakehitys on ollut paljon parempi, kuin huonotuottoisten, joilta sitä paitsi työt katoavat alempien kustannusten maihin. Työntekijöiden palkkaerot Suomessa voivat olla samantasoisissa tehtävissä eri aloilla, kuin myös saman alan sisällä eri tehtävissä, satoja prosentteja! Tämän mahdollistanut lakko-oikeuden väärinkäyttö, mikä tulee kyetä estämään myös Suomessa. Palkka ei enää perustukkaan työpanokseen, vaan siihen, kuinka paljon lakkoilijoiden toiminta aiheuttaa vahinkoa kansantaloudelle.

Hyvinä esimerkkeinä tästä ovat ahtaajat, sekä paperi- ja rakennusalat, mikä esimerkiksi solidaarisen palkkapolitiikan Ruotsissa on aiheuttanut suurta ihmetystä. Nämä hyväosaiset ovat saaneet ja saavat sitä mitä tilaavat, eli investointien, tilausten ja työn siirtymisen muualle. On selvää, että tällainen edesvastuuton kansantalouden sabotointi rapauttaa hyvinvointiyhteiskunnan perusteet ja lisää ”omienkin” ahdinkoa. On käsittämätöntä, mikä saa ihmiset vastaamaan gallupeihin kannattavansa tämänlaatuista toimintaa. Nytkin kolmannes tuki ahtaajia, kuudennes ei tiennyt pitääkö tukea vai vastustaa ja vain niukka enemmistö tuomitsi kansantalouden sabotöörit.

Ruotsissa palkkahaitari alan sisällä ja alojen kesken on vain murto-osa Suomen vastaavista. Ruotsissa, samoin kuin muissakin Pohjoismaissa, kansantaloutta tuhoava ns. avainryhmien vastuuton lakkoilu on estetty. Suomessa on mahdollistettu törkeän tuhotyön käyttö ja sillä uhkailu omien kohtuuttomien etuisuuksien ja yleisten poliittisten tavoitteiden ajamiseen! Tällaisen aseen mahdollistaminen vastuuttomille ajaa koko kansakunnan ahdinkoon, josta heikoimmat kärsivät eniten.

Ilmeisesti Okunin laki on jäänyt ymmärtämättä niin ammattiliitoilta, kuin muiltakin vastuullisilta. Lain mukaan työttömyys vähenee prosenteissa puolet siitä, mitä bruttokansantuote kasvaa potentiaalista BKT:n kasvua (n. 2,5 % ) enemmän. Käytännössä siis vaaditaan 2,5 prosentin vuotuinen BKT:n kasvu, jotta työttömyys ei lisääntyisi ja vasta tämän yli menevä kasvu vähentää työttömyyttä puolella prosentilla jokaista BKT:n kasvuprosenttia kohti. Niinpä esimerkiksi 9 % työttömyysasteen lasku 8 prosenttiin vaatii 4,5 % BKT:n vuosikasvun.

On helppo ymmärtää, että sallimalla mm. satamien ja paperitehtaiden mielivaltainen laiton seisottelu, vähennetään BKT:n kasvua ja lisätään työttömyyttä. Vaikea on sen sijaan ymmärtää, että joku esimerkiksi ahtaajien kaltainen pienryhmä voi omia ahtaustyön itselleen, jota muut eivät saisi tehdä heidän kieltäytyessään! Moniin helposti opittaviin yksinkertaisiin tehtäviin löytyisi heti runsaasti tarjokkaita satojen tuhansien työttömien joukosta ja vielä murto-osalla nykyisestä palkkatasosta.

Sopii kysyä, onko massatyöttömyyden ylläpito ja työttömien kyykyttäminen vastuullisten tietoinen valinta, vai ymmärtämättömyyttä, kun kansainvälisesti poikkeuksellisia sääntöjä ja toimintatapoja ei suostuta korjaamaan ajan vaatimusten mukaisiksi?

Toinen meidän helsinkiläisten hyvinvointia romuttava suuri asia on kiinteistö-ja asuntopolitiikkamme järjettömyys. Meillä on mm. poikkeuksellinen 60 000 vuokra-asunnon jättiomaisuus, arvoltaan noin 7,5 miljardia euroa aatteellisten tunareiden käsissä. Tällä rikkaudella saadaan vai n jättikuluja veronmaksajien maksettavaksi ja asukkaat ahdinkoon. Esitin uuden kiinteistöjen kehittämismallin vuonna 2001, tullessani asuntolautakunnan vpk:ksi. Valtuusto hyväksyi idean yksimielisesti. Ryhmämme johto tuolloin kehui ja kiitteli tätä miljardi euroa vuodessa (puolet keräämistämme kuntaveroista) säästöjä ja tuloja tuovaa mallia ja lupasi tukea ja kannustusta sen läpiviemiseksi. Sama taho, mikä sabotoi koko kansantalouttamme ja on valmis keinoja kaihtamatta ulkoistamaan työn ja tuotannon isänmaastamme, romuttaa myös Helsingin talouden ja hyvinvoinnin vastustamalla poikkeuksellisten rikkauksiemme järkevää hyödyntämistä. Niinpä malli on pantu jäihin ja aiheutettu jo nyt Helsingin taloudelle miljarditappiot! Helsingin Energian monopoliaseman avulla saaduilla voitoilla, jotka ovat kuntalaisen piiloverotusta, on toistaiseksi kyetty pitämään veroäyri kohtuullisena. Verot hyväksytään ja niitä halutaan ”rikkaille” lisää, kunnes käy kuten Ruotsissa, maksajat lähtivät.

Seppo Hildén

Tässä blogissa ei ollut muuta kun asiaa!

Ps. löytyykö mistään linkki tuohon Ruotsin ja Suomen tekemään puolustussopimukseen vuodelta 1925? Tai mistä arkistosta sitä voi kysellä?

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Seppo
Valitettavasti en osaa sanoa, mutta eiköhän joku meidän sotahistorioitsijamme tietäisi asiasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Ruotsiin muuttaneet 40000 suomalaista ovat työpanoksellaan korvanneet moninkertaisesti sotalapsien kustannukset.
Kiittäminen on paikallaan taas Lapin evakkojen vastaanottamisesta.

Kyllä suomalaiset ovat maksaneet kalliisti Ruotsin politiikan aina 30-vuotisesta sodasta alkaen.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho Vastaus kommenttiin #6

Paras Aimo
Aivan näin, paitsi Ruotsissa on noin miljoona suomalaisperäistä kansalaista. Suomi on myös toiminut koko historian ajan puskurina Ruotsille, joka jo ehti lopettaa asevelvollisuuden uskoen, että Suomi hoitaa hommat jatkossakin ja pitää Venäjän loitolla.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ay liike on luotu suojaamaa työntekijä etuja ja edustamaan työntekijää sovittaessa työehdoista. Se ettei ay liike saisi sanella tahtojaan tarkoittaacsamaa kuin paikallisesti sovittaessa ei työntekijällä ole lupaa sanella ehtoja vaan kaikki olisi sovittava työnantajan pillinmukaan, tämä johtaa lopulta ihmisoikeuksien polkemiseen ja heikentää valtion toimintakykyä. Yritykset kun eivät ole sitoutuneit yk ja euroopan ihmisoikeuksien julistuksiin. Sopimus yhteiskunta toimii vain jos kaikilla on mahdollisuus päästä sanomaan ja kykyä neuvotella kaikk6en osapuolien kesken.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Daniel
Olen kanssasi samaa mieltä. Se, että meillä Ay-liike on ottanut myös eduskunnan ja hallituksen roolin on tullut isänmaalle hyvin tuhoisaksi. Mietihän sitä, että "porukka", minkä kyvyt riittää juuri vastakkaisasettelun ja vihan lietsomiseen elättäjäänsä, eli työnantajaansa kohtaan, ottaa myös ylimmän lainsäätäjän ja tulkitsijan roolin. Ruotsissa asuessani en muista yhtään lakkoa, koska siellä ymmärretiiin, että olemme samassa veneessä ja soudamme yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta.

Toimituksen poiminnat