Leppis1949

Onko BKT oikea mittari avustusten jakoperusteeksi, entä velkamittariksi?

  • BKT taivaalta Ateenaan,ei vaan omalle katolle Helsingissä!
    BKT taivaalta Ateenaan,ei vaan omalle katolle Helsingissä!

Onko BKT oikea mittari kansainvälisten avustusten jakoperusteeksi, entä velkamittariksi?             18/7-15

Onko bruttokansantuote oikea mittari hyvinvoinnin ja avustusten jakamisen oikeudenmukaiseksi mittariksi.

Vastaukseni on aina ollut ei.  Sillä BKT ei kuvaa elintasoa ja hyvinvointia, kuten kuvitellaan, vaan lähinnä korkeaa verotusta ja kalliita elämisen kuluja! 

Maat, kuten Suomi, joissa on korkea veroaste ja kallista elää mm. elämiselle ankarien olosuhteiden vuoksi, omaavat korkean BKT luvun, mutta pahoinvointia kuvaavat korkeat itsemurhaluvut!

Kreikalla on Suomen kokoluokan vajaat 300 miljardin USD BKT. Henkilöä kohti laskettuna siis vain puolet, koska väkeä on tuplasti enemmän. ”Välimeren kulttuurin” veronkierto ja korruptiomaana, vain osa sen rahavirroista kirjautuu BKT:hen, koska ns. mittava harmaa talous ja vaihdannaispalvelut eivät näy BKT:ssä. Siksi on naurettavaa verrata velka-astetta ja hyvinvointia BKT:llä ja käyttää sitä tulonsiirron perusteena.

Meillä, Kreikassa varkautena pidetty verotus, on usein ketjutettuna yli 100 %, jonka olen aiemmissa kirjoituksissani osoittanut mm. Oy:n verotuksen yhteydessä! Ensin kerätään verot ”palmepoikkareiden” ideoimana (kreikkalaisten mukaan varastetaan kansalaisten rahat) ”kantokyvyn mukaan” ja sitten ne jaetaan uudestaan ”tarpeiden perusteella”! Tämä jo tuplaa laskennallisen BKT:n. Tämän lisäksi tulevat elämiselle välttämättömät ekstrakulut, kuten mm. talviset olosuhteet lämmitys- ja kuljetuskustannuksineen, sekä kasvukauden lyhyys.

Välimeren ympäristössä ei tarvita nelinkertaisia ikkunoita ja lämmityskin tapahtuisi auringon avulla, jos haluttaisiin. Satoakin voidaan kerätä ympäri vuoden!
Myöskään lumiaurat eivät pörrää teillä, eivätkä jäänmurtajat vesillä, eikä rikkidirektiivistäkään tarvitse välittää. Katoilta ei tarvitse pudotella myöskään lumia. Kaikki nämäkin askareet lisäävät meidän BKT:tä eli ”hyvinvointia”!

Kreikkalaiset muistan Ruotsireissuiltani siitä, että niitä ei yleensä näkynyt työpaikoilla ja miksi olisi. Ruotsissahan oli 93 % tulot takaava sairasvakuutus ja lääkäreitä pilvin pimein, joiden eka kysymys oli: ”oletko sairas vai tulitko hakemaan lomaa”? Taksa oli edullinen. Viikko 100 kr, kk 200kr ja puoli vuotta 400 kr pimeänä. Lisäksi kansankodin anteliaisuuteen kuului, että mikäli rahat lähetti omaan maahan ”avustuksena köyhälle sukulaiselle”, sai ne verovapaasti! Niinpä monella kreikkalaisella oli paitsi lukuisia suomalaistyttöjä rakastajattarina, niin myös oma saari Välimerellä. Siis mukavampaa tekemistä, kun väsyttää itseään liukuhihnalla!

Mikäli elintasoa mitattaisiin oikeilla mittareilla, osoittautuisivat nämä ”rikkaat Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot” varsin köyhiksi avustusten saamapuolen tapauksiksi! Nykyinen laskentatapa kuitenkin suosii todellisuudessa rikkaita valtioita ja niinpä Suomi maksaa kaikista maailman avustuksista suuremmin henkilöä kohti mitattuna, kuin esimerkiksi rikkaat Euroopan maat.

Uskomatonta on nähdä, kuinka tälläkin hetkellä suuremmissa avun tarpeissa ovat maat, joilla on luontaisesti parhaat edellytykset ihmisen elämiselle, kuten loma ja asumisparatiisi Kreikka ja Euroopan vilja-aitta Ukraina!

Suorastaan raivostuttavaa on kuunnella selityksiä mm. vaikeasta historiasta. Selitysten mukaan nämä avustuksilla keplottelevat kyseiset maat eivät selviytyisi veloistaan, vaan niitä pitää leikata, vaikka korot ovat nollatasoa ja lyhennyksistäkään ei tarvitse välittää ainakaan kymmeneen vuoteen.

Onhan normaalistikin jättiavustuksia saavilla leikin tekoa maksella kulutusluottoja verrattuna maksamiimme sotakorvauksiin. Miettikäämme, kuinka sodassa nuoret miehet tapettu ja invalidisoitu, pahoin hävitetty ja riistetty Suomi maksoi Liittoutuneiden pakottamana kansantaloutemme tuhonneelle hyökkääjälle ilman ulkopuolista apua, aivan toisen mittaluokan korvaukset, mitä suurimpia EU-tukia nostavien keplottelijoiden kulutusluotot edustavat!

Liittoutuneet, Britannia mukaan lukien, määräsivät Suomelle paljon suuremmat sotakorvaukset, kun esimerkiksi kymmenkertaiselle Italialle! Silloinkin, ihan aiheesta, kansainväliset asiantuntijat totesivat, että Suomen on täysin mahdotonta selviytyä taakasta!

Italia, kuten muutkaan sodan hävinneet maat eivät maksaneet koskaan mitään, mutta saivat sodalla rikastunut Ruotsi mukaan lukien, Euroopan jälleenrakentamiseen suunnattua mittavaa ”Marshall-apua” Jenkeistä! Neuvostoliitto ei sallinut Suomen ottaa apua vastaan, mutta kylläkin käytännössä vielä nelinkertaisti korvaukset hinnoittelemalla vaatimansa tuotteet mielivaltaisesti naurettavaan alihintaan.
Ensin ”Liittoutuneet” (NL) rosvosivat yli 10 % parasta maa-aluetta, eli mm. Karjalan kannaksen, teollisuuslaitoksineen ja vesivoimineen. Korvauksina maksettiin lähes koko kahdeksan vuoden teollisuustuotanto ”Liittoutuneille”(NL)! Lisäksi luovutettiin mm. kauppalaivasto. Sijoitettiin yli 10 % väestö luovutetulta alueelta, minkä rinnalla rikkaiden maiden nykyiset ongelmalliset pakolaismäärät ovat naurettavan vähäisiä.

Politiikassa uransa ydinvoiman vastustajana ja harmaan talouden torjujana tunnettu meppi Heidi Hautala häpeää maatamme kreikkalaisten kurjistajana. Itse hänet muistan ryhdikkäänä ministerinä, joka poikkeuksellisesti älysi erota, kun ilmeni, että hänkin tuki harmaata taloutta pimeästi maksamillaan työpalkkioilla!

Ehkä Heidi voisi päivittää myös historiatietojaan taistolaisajoilta nykytietämykseen, niin voisi kertoa kollegoilleen EU:ssa Suomen roolista Euroopan historiassa ja vaikkapa vertailussa Kreikkatukien vastuissa britteihin. Lisäksi Suomelta enemmän vastuita vaativat britit ja muutkin Euroopan suurvaltiot voisivat pohtia omaa rooliaan harjoittamansa kolonialismin aikaansaannoksista maailmantason ongelmineen, mihin Suomella ei ole osuutta, mutta on saatu maksajan rooli.

Historiastamme voisi sosialistiaikakauden ”sivistyneet” saada oppitunnin vaikkapa suuresti arvostamaltani suurmieheltämme, kenraali Gustav Hägglundilta.

Ehkäpä brittiläinen TV-yhtiö BBC ja vaippapa ”arvostettu Guardiankin”, joka haluaa nähdä Kreikan ennemmin osana Eurooppaa, kun Suomen, saisivat päivitettyä tietoa historiastamme, johon kuuluu mm. Britannian sodanjulistus Suomelle tukena NL:n rikoksille isänmaatamme kohtaan.

BBC on tehnyt 14-osaisen TV-sarjan Toisesta maailmansodasta (World at War). Ruotsissa lähetetyssä versiossa, jossa asiantuntijana toimi professori Vilnius, Suomen osuudesta tapahtumiin oli pari lausetta.

Talvisodasta todettiin, että Neuvostoliitto miehitti Suomen ja Baltian maat, ennen kun Britit ehtivät apuun!

Kun Suomen suurlähetystö ei ollut kiinnostunut korjaamaan juttua pyynnöstäni huolimatta, soitin STV:n johtajalle ja munaus korjattiin seuraavan lähetyksen alussa.

Jatkosodasta oli myös lause Suomesta, jossa kerrottiin: ”saadakseen itsenäisyytensä takaisin, Suomi liittoutui Natsi-Saksan rinnalle ja hyökkäsi Neuvostoliittoon”. Tätä STV ei enää suostunut korjaamaan vaatimuksestani huolimatta ja suurlähetystökin vaikeni asiasta!

Pauli Leppä-aho
kuuden vuoden isänmaanpuolustusreissun tehneen sotainvalidin poika

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

On uskomatonta, että bruttokansantuotetta käytetään eri asioiden kritiikittömänä mittarina, vaikka se on kun metrejä mittaisi puntarilla! Näin mm. aamun Hesarissa oli laskettu prosentin tarkkuudella maiden velka-asteita! mittarina BKT!

Helsingin kaupunginvaltuustossa kyselin talousmiehiltä ja mm. ministereiltä ja kansanedustajilta parikymmentä vuotta, huomioidaanko BKT jotenkin "kulttuurilliset vääristymät"? Vain ex. valtivarainminister Eero Heinäluoma vastasi, että huomioidaan, mutta kysymykseeni miten? ei hän osannut vastata. Osaisiko joku muu?

Toimituksen poiminnat