Leppis1949

Osakeyhtiöiden ja säästäjien verokohtelu

  • Osakeyhtiöiden ja säästäjien verokohtelu

Kysymyksiä kansanedustajaehdokkaille ja asiantuntijoille

Osakeyhtiöt ja säästäjät ovat joutuneet ”julkisen pöhön”, mikä erikoisesti näkyy meidän tuomioistuimissa, maksumiehiksi. Ensin keksittiin, että verottamalla inflaatiota luovutuksen yhteydessä tulona, voidaan tehokkaasti sosialisoida ihmisten säästöt, etenkin keksimällä ketjuun uusia veroja.

Kysynkin ehdokkailta ja asiantuntijoilta, palonko on ”pääomatulojen lievä” veroprosentti tässä todellisuutta vastaavassa keksityssä esimerkissä?

Mokia OYJ myy kiinteistönsä 200 miljoonalla, mistä se saa inflaation aikaansaamaa myyntivoittoa, ei siis tuloa, 100 miljoonaa. Ensin yhtiö maksaa ”voitostaan” veron! Sitten se jakaa ”loput” osinkoina omistajilleen, jotka maksavat veron toistamiseen. Mikäli omistaja on Oy, maksaa sen omistaja veron kolmannen kerran, mikä voi vastata palkansaajan 50 % marginaaliveroa.  Vääryyttä lisää vielä se, että yhtiö ei pääse ”hyödyntämään” hankintameno-olettamaa, joten pitkäaikaisessa omistuksessa lähes koko myyntihinta voi olla verotettavaa tuloa.
Lisäksi nykyinen hallitus keksi määrätä verotettavaksi tuloksi pääomapalautuksen, eli omistajan yhtiöön lainaama inflaation syömä pääoma verotetaan palautettaessa osinkotulona, siis jopa 50 % verolla! Kun vielä on keksitty, että yhtiöllä voi olla puoli tusinaa erilaisia tulomuotoja, joiden tappioita ei voi vähentää keskenään, on yleistä, että tappiota tuottava yritys maksaa tuloksestaan veroa!

Tätä kaikkea markkinoidaan yrittäjän tukemisena ja pääomien houkuttelemisena Suomeen, että saataisiin työpaikkoja!
Meillä vedotaan monesti Perustuslain tasa-arvopykäliin. Kysynkin ehdokkaalta ja asiantuntijoilta, saako osakeyhtiömuodon aikoinaan eläkesäästöihin valinnut kansalainen tasapuolisen kohtelun verotuksessa kaikkien näiden tehtyjen muutosten myötä, joilla hänen säästönsä sosialisoidaan ja aiotteko muuttaa verotusta tältä osin oikeudenmukaiseksi?
Maan tapaa kuvaa se, että meillä on pilvin pimein etujärjestöjä, jotka eivät vaivaudu edes oikaisemaan hallituksen päätöksiä pohjustavaa valheisiin perustuvaa propagandaa, saati toimisivat sääntöjensä mukaisesti jäsentensä eduksi!
Pauli Leppä-aho

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

oliko kysymys kiusallinen vaiko vaikea?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Olen kanssasi samaa mieltä että osakkeenomistaja tulee tuplasti verotetuksi saadessaan osinkoja.Yhtiö on maksanut ensin veroja voitostaan ja osakkeenomistaja maksaa vielä veroa tuosta voitosta jaetusta osingosta. Mutta olen kuullut myös vastaväitteitä että verotus ei olisi kaksinkertaista koska yhtiö ja osakkeenomistaja ovat kaksi eri toimijaa ja eihän osakkeenomistaja ole vastuussa yhtiön veloistakaan. Mitä ajattelet tästä ?

Tuo luovutusvoiton vero on tosiaan kammottava. Joutua maksamaan veroa vaikka omistus ei olisi tuottanut edes inflaation verrankaan.

Samoin tuo pääoman palautuksen verottaminen osinkotulona. Täysin järjetön muutos joka on mennyt minulta osittain ohi ja en ole ajatellut tuota kuin vasta nyt.Mistäköhän motiivi tuohonkin muutokseen ? Ennenhän pääoman palautus vähennettiin hankintahinnasta mikä mielestäni on ainoa looginen tapa.

Hyvä kirjoitus ja toivon mukaan pidä aihetta esillä !

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Juhani
Kiitos hyvistä mielipiteistäsi. Ennen viimeisiä muutoksia osinko oli verotonta myös Suomessa. Mm. Ruotsissa aina porvarihallitus poisti osinkoveron, koska näki veron jo maksetuksi yhtiön tulosta verotettaessa, mutta "palmepoikkarit" aina palauttivat sen takaisin ns. tuplaveroksi.

Mikäli Oy. omistaa näitä kahteen kertaan jo verotettuja OYJ:n osakkeita tulee niiden voitto Oy:ssä poikkeuksellisesti kolmanteen kertaan verotetuksi ja jopa 50% osinkoverolla, omistajan ottaessa tulot Oy:stä ulos!
Esim. Virossa yhtiö ei maksa mitään veroa tuloksestaan, vaan vero maksetaan sitten kun omistajat ottavat rahat pois ja se on kohtuullinen 20%! Meillä siis usein ketjuttamalla yli 100% ja ei vielä riitä, mutta halutaan maahan yrittäjiä työllistämään!Taitavat työllistyä Virossa!

Kaikilla keskustelijoilla, myös "liittojen asiantuntijat", kuten yrittäjät, veronmaksajat, osakesäästäjät, perheyhtiöt, kauppakamarit jne. on jäänyt joko ymmärtämättömyydessään, tai muusta syystä huomaamatta, että Oy:llä on tuloksessaan monenlaisia tuloja, joista osa on jo pariin kertaan verotettuja ja tulisi jättää verotuksen ulkopuolelle, että verokohtelu olisi yhtenevää esim. yksityisen omistuksen kanssa.
Tässähän ei ole enää kysymys verotuksesta, vaan ensin hallitus on takavarikoinut omistajan varallisuuden yhtiöön ns. "nettovarallisuussäännöllä" ja sitten rosvoaa sen!
ja aina on haluajia lisätä jo yli !00% veroa, rosvoutta "oikeudenmukaisemmaksi", kuten näemme vaalitenteissä.

Toimituksen poiminnat