Leppis1949

Pääministerivaalit käynnissä Kokoomuksessa

Pääministerivaalit käynnissä Kokoomuksessa            12.6.2014

Puoluekokousedustajana itsekin olen saanut lobbauskontakteja ”parhaan ehdokkaan” valitsemiseksi. Olisiko hän Helsingin kokoomuksen valitsema Jan Vapaavuori, Kansan valitsema Alex Stubb, vai maakuntien suosikki Paula Risikko?
Paulaa, jota en paremmin tunne, vaikka tuleekin synnyinkuntani naapurista, luonnehditaan pohojalaaseksi toiminnan naiseksi ja siihen on uskominen. Olihan mummollani samaa pohjalaista verta ja hän hoiti yhdeksän lasta ja maatilan miehensä käydessä kolme sotaa! 
Yhdeksäs lapsi olin minä, mutta tätä elämäni parasta aikaa kesti vain neljä vuotta, sillä mummoni menehtyi syöpään liian nuorena.
Isäni kotiutettiin vaikeana sotainvalidina kuuden vuoden sotareissulta, eikä hän kyennyt huolehtimaan perheestään. Hän vammautui kenraali Adolf Ehrnroothin joukkojen tulenjohtajana toimiessaan Vuosalmen ratkaisutaisteluissa syksyllä 1944.

Uskon, että Paula on rehellinen, uuttera, kyvykäs, mitat täyttävä tohtorisnainen, ehdokkaaksi ”kypuolueen” johtajaksi ja isänmaan pääministeriksi. 

Alex on EU-tuntija vailla vertaa ja hyvin kielitaitoinen urheilullinen ”prima karl”. Sopii hyvin edustamaan Suomea isojen poikien rivistöön. Olisi hyvä valinta.

Jannen tunnen neljännesvuosisadan ajalta. Täytyy ihailla miehen ja tukijoukkojen sinnikkyyttä, sillä kaikki se loka, jota hän on saanut niellä rikostuomioistaan, olisi lannistanut useimmat muut.
 

Mielestäni tulisi arvioida henkilön aikaansaannoksia politiikassa, eikä hänen kärsimiä tuomioitaan. Voihan olla, että henkilö on muuttunut ja onhan oikeuskanslerikin todennut, että hän täyttää ministerille asetetun pätevyysvaatimuksen(rehelliseksi tunnettu taitava suomen kansalainen).

Vaikka monien mielestä Vapaavuori olisi paras oikeistolainen johtaja, muistan hänet porukoineen 24-vuoden kaupunginvaltuustourani ajalta kaikkien merkittävien ideoideni ja aloitteineni sinnikkäänä vastustajana sosialistileirin tuella. Muun muassa asuntoministerinä hän pani ensi töikseen jäihin kehittämäni ja pitkään ajamani asiantuntijoiden ylistämän Helsingin kaupungin kiinteistöstrategian, josta helsinkiläiset veronmaksajat hyötyisivät säästöinä ja tuloina miljardin € vuodessa, eli puolet maksamistaan vuotuisista kuntaveroista!

Tätä ministerin päätöstä arvosteltuani, saivat vastustajani Hesarin tekemään minusta ennen näkemättömän mustamaalaus- ja herjauskampanjan, jota muu media tuki näyttävästi. Ilmeisesti kaunaa oli kertynyt muistakin aikaansaannoksistani. Syykseni lasketaan mm. se, että Hitas-osakkaille palautui heiltä poliittisen koneiston huijaamat miljardin euroa taistelemani oikeudenmukaisen indeksin ansiosta. Uudistus poisti myös 80 000 asukkaan hitas-loukut Hesarin taistolaistoimituksen raivokkaasta vastustuksesta huolimatta!

Jannella on tehokkaat ja taitavat taustavoimat, joten on varteen otettava ehdokas pääministeriksi.

Olen esittänyt aiemmin maan taloudenkin kannalta mm. oheiset kysymykset maan hallitukselle ja nyt kaikille kolmelle ehdokkaalle saamatta vastausta. Koska kaikki kolme ehdokasta ovat pitkään olleet hallituksissa keskeisinä ministereinä hyväksymässä niiden politiikkaa, haluaisin kaikilta mielipiteet kysymyksiini.

Kysymyksiä hallitukselle (pääministeriehdokkaille)

Hallitus on puuhastellut ilmastolain kanssa, niinpä kysyn:

Koneiston sensuroimien pätevien asiantuntijoiden uskottavan näkemyksen mukaan laimean kasvihuonekaasun hiilidioksidin(CO2) päästöillä, joista ihmisen osuus on häviävän pieni, ei ole merkitystä ilmastomuutokselle. Sillä Ilmaston lämpötilan ja sen vaihtelut määrää auringon muuttuvan säteilyenergian avulla muodostuvat vesihöyry ja edelleen tiettyjen lainalaisuuksien mukaan syntyvät pilvet. Onhan auringon maahan tulevan säteilyn teho yli 10 000 kertainen ihmisen koko tehotuotantoon verraten! Mielipiteitäni ei ole julkaistu esimerkiksi Hesarissa, mutta nyt (mielipide5/6-14) sai professori Martti Tiuri hyvin vahingollisen ”sensuurin” raolleen.

Esitän kysymyksen hallitukselle (pääministeriehdokkaille), johon käyttämänne ”asiantuntijat” myös voivat vastata (oikeat vastukset kysymyksen jäljessä):

a) paljonko maan ilmaston lämpötila laskee, jos kaikki suomalaisten tuottama hiilidioksidipäästö lopetetaan heti ja pelastuuko maailma? Vastaus. Hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä ei ole ilmastoon vaikutusta, mutta kylläkin katastrofaalinen vaikutus kansantalouteemme!

b) monessako päivässä Aasiassa päästöjen pelkkä lisäys kompensoi päästöjemme nollauksen? Vastaus. Muutamassa päivässä!

Veroja on lisätty ja laskettu.

Nyt keskustellaan vaatimuksista perintöveron poistamiseksi. Osakeyhtiöt ja säästäjät ovat joutuneet veropolitiikan maksumiehiksi. Ensin keksittiin, että verottamalla inflaatiota tulona, voidaan sosialisoida ihmisten säästöt. Sitten on lisätty veroja ketjuun.

Kysynkin ehdokkailta, palonko on ”pääomatulojen lievä” veroprosentti tässä todellisuutta vastaavassa keksityssä esimerkissä? Vastaus. Kysymyshän tässä ei enää ole verotuksesta, vaan säästöjen pakko-otosta, eli sosialisoinnista.

Mokia OYJ myy kiinteistönsä 200 miljoonalla, mistä se saa inflaation aikaansaamaa myyntivoittoa, ei siis tuloa, 100 miljoonaa. Ensin yhtiö maksaa ”voitostaan” veron! Sitten se jakaa ”loput” osinkoina omistajilleen, jotka niin ikään maksavat tästä veron toistamiseen. Mikäli omistaja on Oy, maksaa sen omistaja veron kolmannen kerran, mikä voi vastata palkansaajan marginaaliveroa.  Asiaan kuuluu vielä, että yhtiö ei pääse ”hyödyntämään” hankintameno-olettamaa, joten lähes koko myyntihinta voi olla verotettavaa tuloa.

Lisäksi keksittiin verotettavaksi tuloksi pääomapalautus, eli omistajan yhtiöön lainaama inflaation syömä pääoma verotetaan palautettaessa tulona.

Meillä vedotaan monesti Perustuslain tasa-arvopykäliin. Kysynkin ehdokkailta, saako osakeyhtiömuodon aikoinaan eläkesäästöihin valinnut kansalainen tasapuolisen kohtelun verotuksessa kaikkien näiden tekemänne muutosten myötä, joilla hänen säästönsä sosialisoidaan?

Maan tapaa kuvaa se, että meillä on pilvin pimein etujärjestöjä, jotka eivät vaivaudu edes oikaisemaan hallituksen päätöksiä pohjustavaa valheisiin perustuvaa propagandaa, saati toimisivat sääntöjensä mukaisesti jäsentensä eduksi!

Keväällä 2008 arvostelin Euroopan keskuspankin järjetöntä rahapolitiikkaa ja varoittelin sen seurauksena pitkästä lamasta, jota ”asiantuntijat” eivät vielä tuolloin nähneet. Vaadin ohjauskoron välitöntä laskua nollan pintaan, mutta pankki vain torjui olematonta inflaatiota nostamalla korkoa!  Kehotin mm. maan hallitusta verohelpotuksilla jakamaan porkkanoita puoli-ilmaisten pörssiosakkeiden hankintaan, että mm. määräysvalta työpaikoistamme ja tulot säilyisivät kotimaassa. Toisin toimittiin, mutta saatiin mitä tilattiin.

Pauli Leppä-aho

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jukka Laine

Olen yrittänyt tsempata itseäni Vapaavuoren kannattajaksi. Vaikka mielipiteelläni ei ole merkitystä. Kansansuosikki tuntuu vaan liian kärkkäältä ja ailahtelevalta maan pääministeriksi itsevarmoine mielipiteineen.

Porvoolaisetkaan eivät saaneet markettia Kuninkaanporttiin vaan muistelevat aina ministeriä ajaessaan Itäkeskukseen tai Jumboon. Tohtorisnainen kuulostaisi hyvältä, mutta onko hän liian kyvykäs fantastiseen menestykseen.

Inflaation verottaminen on johtanut tai johtamassa siihen, ettei meillä kannata enää edes omistaa mitään.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Jukka
Mielenkiintoisia havaintoja. Ruotsissa ajettiin "rikkaat" verotuksella maanpakoon, mutta huomattiin niiden tärkeys kansan hyvinvoinnille. Niinpä heidät houkuteltiin takaisin erityisehdoin. Meillä on kova halu tehdä Ruotsin virheet.
Toinen tärkeä asia olisi seurata Ruotsin mallia työrauha-asioissa. Lakkoilu on siellä hyvin harvinaista. En muista ainuttakaan sinä aikana, kun siellä asuin. Lakkoilu alentaa kansantuotetta ja nostaa työttömyyttä Okunin lain mukaisesti. Luulisi eräillä ministereillä olevan riittävästi auktoriteettiä ja viisautta saada ainakin villit lakot kuriin.
Jäädään odottelemaan jännityksellä Kokoomusväen tärkeää valintaa.

Toimituksen poiminnat