Leppis1949

Kysymyksiä hallitukselle

Kysymyksiä hallitukselle

Koko kansan Presidentti Sauli Niinistö on tuonut huolensa julki samoista asioista joista itsekin olen ollut pitkään huolestunut.

Meillä on pitkä kritisoimani historia julkisen ”jarrukoneiston” rakentamisessa, jonka havaitsin heti 24-vuotisen valtuustourani alussa. Muualla maailmassa poliittisen vallan vaihtuessa, vaihtuvat myös poliittiset virkamiehet. Meillä uudet poliitikot tuovat oman kannattajakuntana mukanaan, mutta meillä vanha jää jarruttamaan uudistuksia! Kuntahallinnossa, kuten Helsingissä, on myös ideologioille kiintiöityjä toimialoja, jonne pätevöidytään kaikkiin tehtäviin jäsenkirjalla. 

Näin olemme saaneet ennen näkemättömän, kaiken uudistuksen jarrun hallintoomme, jota ammattiyhdistysliike vielä ”tukilakoillaan” ohjaa. Hyvä esimerkki Helsingistä on kehittämäni 40 miljardin arvoisen uuden asiantuntijoidenkin kiittelemän kiinteistöjen kehitysmallin hylkääminen. Malli hylättiin asukkaiden edustajien kiivaasta idealistisesta vastustuksesta johtuen, vaikka juuri vuokralaiset olisivat hyötyneet siitä eniten.

Aikoinaan Veikkauksen hallintoa uudistettaessa, poliitikkojen esitys oli kahdeksan johtajaa; minulle tämä sinulle tuo periaatteella. Konsultin näkemys oli, että puolipäivätoiminen johtaja riittää kyseiseen yritykseen. Julkisen kohun ansiosta päädyttiin vain kuuteen! Sama kaava toistuu julkisessa koneistossa kaikkialla Suomen Pankista, ”säänarvailulaitokseen” eläkeyhtiöitä unohtamatta. Suomen Pankin henkilötarve arvioitiin Emu-kytkennän myötä 80:ksi, sen ollessa 700!

Ilmatieteen laitoksella on vastaava määrä henkilökuntaa arvailemassa huomista säätä, aina edes siinä onnistumatta. Tässä koneistossa kuitenkin riittää resursseja Isänmaalle tuhoisan harhaoppisen propagandan levittämiseen joka tuutista! Heidän naurettavien uskomustensa mukaan maan ilmakehän lämpötila nousee sadassa vuodessa useita asteita ihmisen tuottaman hiilidioksidin vuoksi, ellei nyt lopeteta heti päästöjä. Harhaoppeihin perustuva energiapolitiikka vie tämän pohjoisen maan ja koko Euroopan perikatoon. Jo nyt olemme sähkössä ulkomaisten toimitusten varassa!
Koneiston sensuroimien pätevien asiantuntijoiden uskottavan näkemyksen mukaan CO2 päästöillä, joista ihmisen osuus on häviävän pieni, ei ole merkitystä. Sillä Ilmaston lämpötilan ja sen vaihtelut määrää auringon muuttuvan säteilyenergian avulla muodostuvat vesihöyry ja edelleen tiettyjen lainalaisuuksien mukaan syntyvät pilvet.

Kysyisinkin tältä suomalaisten veronmaksajien rahoittamalta laitokselta: a) paljonko maan ilmaston lämpötila laskee, jos kaikki suomalaisten tuottama hiilidioksidipäästö lopetetaan heti ja pelastuuko maailma?
b) monessako päivässä Aasiassa päästöjen pelkkä lisäys kompensoi päästöjemme nollauksen?

On selvää, että tällaisen pöhöttyneen julkisen koneiston ”rasvan” raahaaminen kansainvälisessä juoksukilpailussa romuttaa kilpailukykymme, koska se siirtyy tuotteidemme hintoihin. Esimerkiksi Viro pystyy houkuttelemaan yritykset sinne nolla yritysverolla ja pienellä joustavalla byrokratialla, joka on kooltaan vain murto-osa verrattuna meihin! Virossa julkisen sektorin koko oli taannoin 50000 henkilöä, kun se meillä oli 750 000, eli 15 kertainen!

Osakeyhtiöt ja säästäjät ovat joutuneet ”rasvan” liikuttelijaksi. Ensin keksittiin, että verottamalla inflaatiota tulona, voidaan sosialisoida ihmisten säästöt.

Kysynkin hallitukselta, paljonko on ”pääomatulojen lievä” veroprosentti tässä todellisuutta vastaavassa keksityssä esimerkissä?

Mokia OYJ myy kiinteistönsä 200 miljoonalla, mistä se saa inflaation aikaansaamaa myyntivoittoa, ei siis tuloa, 100 miljoonaa.

Ensin yhtiö maksaa ”voitostaan” veron! Sitten se jakaa ”loput” osinkoina omistajilleen, jotka niin ikään maksavat tästä veron toistamiseen.

Mikäli omistaja on Oy, maksaa sen omistaja veron kolmannen kerran, että ei olisi "verottomia osinkoja", mikä voi vastata palkansaajan marginaaliveroa.  Asiaan kuuluu vielä, että yhtiö ei pääse ”hyödyntämään” hankintameno-olettamaa, joten lähes koko myyntihinta voi olla verotettavaa tuloa.

Lisäksi keksittiin verotettavaksi tuloksi pääomapalautus, eli omistajan yhtiöön lainaama inflaation syömä pääoma verotetaan palautettaessa tulona.

Meillä vedotaan monesti Perustuslain tasa-arvopykäliin. Kysynkin hallitukselta, saako osakeyhtiömuodon aikoinaan eläkesäästöihin valinnut kansalainen tasapuolisen kohtelun verotuksessa kaikkien näiden tekemänne muutosten myötä, joilla hänen säästönsä sosialisoidaan?

Maan tapaa kuvaa se, että meillä on pilvin pimein etujärjestöjä, jotka eivät vaivaudu edes oikaisemaan hallituksen päätöksiä pohjustavaa valheisiin perustuvaa propagandaa, saati toimisivat sääntöjensä mukaisesti jäsentensä eduksi!

Panen vielä keväällä 2008 näkemäni laman kynnyksellä antamani vihjeet tulevan laman torjuntaan, jota ”asiantuntijat” eivät tuolloin vielä nähneet. Silloin mm. kehotin verohelpotuksilla jakamaan porkkanoita puoli-ilmaisten pörssiosakkeiden hankintaan, että mm. määräysvalta työpaikoistamme säilyisi kotimaassa, samoin kun tulot.

Toisin toimittiin ja tulokset näkee kaikki.

Pauli Leppä-aho

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Eero
En tunne itseäni poliitikoksi, vaan ongelmien ratkaisijaksi. Valitettavasti parannuksia on vaikea saada läpi, koska vastustamalla kaikkea hyvää menestyy parhaiten politiikassa. Ymmärtääkseni demokratiassa enemmistö päättää ja Kokoomus on varsin usein vähemmistössä! Helsingissä enemmistön yleensä muodostavat sosialistit Vihdeiden ja joidenkin hajonneiden ryhmien, kuten ruotsalaisten tuella.

Toimituksen poiminnat