Leppis1949

Maailmankaikkeuden rakenne ratkennut!

10.12.2013
Maailmankaikkeuden rakenne ratkennut!

Fysiikan Nobel-palkinnon jakoi 2011 kolme tutkijaa, jotka vuonna 1988 havaitsivat, että maailmankaikkeus laajenee kiihtyvällä nopeudella. Yllättävä löytö johti niin sanotun pimeän energian käsitteeseen.  Pimeää energiaa, jonka luonnetta ei tunneta, on maailmankaikkeuden aine ja energiasisällöstä valtaosa.

Looginen jatkumo, jota odotin alan tutkijoilta, olisi ollut romuttaa nykyinen käsitys maailmankaikkeuden koosta. Havainto todistaa, että on jokin ulkopuolinen massa ja sen gravitaatiovoima laajentaa maailmankaikkeuttamme kiihtyvällä vauhdilla joka suuntaan.

On myös pääteltävissä, että massaa on kaikkialla äärettömässä avaruudessa ja että sen gravitaatiovoima, jonka välittäjähiukkasia ei tunneta, on juuri se pimeä massa ja energia.
Mustat aukot ovat taas alkuräjähdyksissä singonneen massan imureita, jotka lopulta keräävät massan kriittiseksi uutta alkuräjähdystä varten.

Alkuräjähdyksiä voi verrata maailmankaikkeutemme galaksien supernoviin, mutta alkuräjähdykset ovat meidän maailmankaikkeutemme suuruisia, siis sadan miljardin galaksin kokoisia. Alkuräjähdyksiä tapahtuu äärettömässä maailmankaikkeudessa jossain päin koko ajan.

Panen vielä oheen 2008 miettimäni mallin, johon päädyin selvitettyäni ”ihmisen aiheuttamaa ilmastomuutosta” Helsingin kaupunginvaltuuston ilmastostrategiakeskustelussa.

Ihmisen hiilijalanjäljellä (hiilidioksidi) ei ole mitään merkitystä maapallon ilmaston lämpenemisen kanssa. Tanskalaisen Niels Bohr-instituutin kvanttifysiikan tutkijaryhmän havainto vuonna 1995 on järjellinen, mikä IPCC:nkin tulisi tunnustaa. Ilmastomuutoksen aiheuttaa auringon tehovaihtelut tietyin reunaehdoin, jotka olen kolumneissani selvittänyt.

Ihmisen hiilidioksidipäästöillä ei ole merkitystä, mutta niiden pakkomielteinen vähentäminen johtaa talouden katastrofiin.

Maailmankaikkeuden käsityksemme on siis virheellinen           

Ennen oli maa, aurinko ja tähdet. Kaukoputken myötä tajusimme, että oli aurinko, tähdet ja maa. Viimeksi olemme avaruuteen lähettämiemme peilikaukoputkien avulla löytäneet pimeän energian ja pimeän massan, sekä havainneet, että maailmankaikkeus vastoin aiempaa käsitystä laajenee kiihtyvällä vauhdilla! Tutkijat hämmästelevät mitä tämä tarkoittaa? Ilmiölle löytyy selitys maailmakaikkeuden äärettömyydestä.

Tiedeyhteisön nykyinen kanta maailmankaikkeuden rakenteesta on ristiriidassa hyväksymiemme fysiikan lakien kanssa. Tutkijat väittävät, että maailmankaikkeus on ääretön, mutta käsittelevät sitä virheellisesti äärellisenä 100 miljardin galaksin massana.

Todellisuudessa meidän tuntema maailmankaikkeus, jonka sisällä elämme, on äärettömässä kokonaisuudessa äärettömän pieni osanen. Se sisältää vain massan ja energian, mikä on peräisin 13,7 miljardia vuotta sitten tapahtuneesta paikallisesta alkuräjähdyksestä. Silloin mustien aukkojen imuroima edellisen alkuräjähdyksen ”tomu”, josta koostuu siis tuntemamme 100 miljardia galaksia, joissa jokaisessa on noin 200 miljardia tähteä, oli kasautunut gravitaatiovoiman ansiosta ”pieneksi läjäksi”. Kun tällainen läjä saavuttaa ns. kriittisen massan, syntyy siis ”alkuräjähdys”, mikä sinkoaa massan ”tomuna” avaruuteen. Nämä hiukkaset kasaantuvat gravitaatiovoiman ansiosta jälleen massakeskittymiksi, eli galakseiksi, tähdiksi ja planeetoiksi.

Tällaisia ikuisia prosesseja äärettömässä maailmakaikkeudessa tapahtuu koko ajan äärettömän paljon. Massa ja energia eivät hyväksymämme teorian mukaan häviä, vaan siirtyvät räjähdysten ja gravitaatiovoiman ansiosta läheisille ”maailmankaikkeuksille”, joissa massa kerääntyy jälleen kriittiseksi aiheuttaen jatkuvana prosessina uuden ”alkuräjähdyksen” ja kaikki alkaa jälleen alusta ajallisen syklin ollessa kymmeniä miljardeja vuosia. Nykyinen käsitys, että joskus kaukana tulevaisuudessa maailmankaikkeus olisi kuollut mustien kääpiöiden pimeä kasauma, joka olisi kuluttanut energiansa loppuun, on siis väärä.

Pimeä energia ja massa, jota on 95 % tuntemastamme maailmankaikkeudesta (äärettömän pieni osa äärettömyydestä) on meitä ympäröivistä naapurimaailmankaikkeuksista kotoisin ja aiheuttaa avaruuden ”laajentumisen”. Tämä naapurimaailmakaikkeuksien gravitaatiovoima on selitys sille, että kaukaisimmat näkemämme galaksit pakenevat kiihtyvällä vauhdilla meistä ulkoavaruuteen, siis kohti naapureita niiden vetovoimasta johtuen. Kun meidän maailmankaikkeuden massa, kriittinen läjä, on jakautunut lähimmille maailmankaikkeuksille, saavutetaan siellä vuorotellen kriittinen massa ja alkuräjähdys, joka sinkoaa jälleen uuden tomupilven avaruuteen vuorostaan naapureidensa imuroitavaksi.

Tämä ”pikkuisten paikallisten pommien pauke” on äärettömässä maailmankaikkeudessa ikuista, koska kaikki on ääretöntä ja ikuista.

Pauli Leppä-aho
Helsinki


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän leppanenheikki kuva
Heikki Leppänen

Suosittelen kirjoittajaa lukemaan pari Kari Enqvistin kirjaa tähtitieteestä. Muutenkin kannattaa kirjoittaa aiheesta, josta tietää edes perusteet.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Heikki
Mikäli olet entinen urheilija ja valmentaja Heikki Leppänen?, niin suosittelisin sinulle kansakoulun laskuoppia ja fysiikkaa, sillä teillä urheilumiehillä on nämäkin kovasti hakusessa, kuten olen näilläkin sivuilla todennut!
Nämän mallini on aikoinaan tarkastanut ydinfysiikan ja tähtitieteen professoritason henkilöt, eivätkä ole virheitä pystyneet osoittamaan. Ehä itse kertoisit mikä käsityksissäni on pielessä, ettei mieliipiteesi mene vain solvauksen piikkiin. Siispä kirjoittehan itse asioista, joita edes luulet ymmärtäväsi.

pl

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Jos Leppä-aho on jotenkin todistanut, että universumimme ulkopuolella on jotain, niin odotan kyllä jotain todisteita.

Myös tämä väittämä kaipaisi hieman lihaa luiden ympärille: "Mustat aukot ovat taas alkuräjähdyksissä singonneen massan imureita, jotka lopulta keräävät massan kriittiseksi uutta alkuräjähdystä varten."

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Tere
Todistus on voima, mikä kiihdyttää maailmankaikkeutemme laajentumista.
Mustat aukot ovat valtavia massakeskittymiä, joiden gravitaatiovoima lopulta imee kaiken materian pieneen kasaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Jos pimeä voima kiihdyttää maailmankaikkeutemme laajentumista, tarkoittaa se sitä, että pimeä voima peittoaa universumissamme olevan näkyvän aineen massan vetovoiman, eikö näin? Miten se mustaan aukkoon joutunut näkyvä materia silloin voisi kasvattaa mustien aukkojen vetovoiman kumoamaan pimeän aineen universumin kasvua kiihdyttävän voiman?

Hypoteesiisi räjähtävistä mustista aukoista tarvitaan vähän enemmän konkretiaa. Oletko esimerkiksi laskenut, mikä voisi olla mustan aukon teoreettinen kriittinen massa, jotta siitä syntyisi uusi räjähdys?

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho Vastaus kommenttiin #9

Paras Tero
Musta aukko on niin suuri massakeskittymä, että sen gravitaatiovoima imee kaiken materian, myös valon sisuksiinsa, siksi nimi musta aukko. Kriittinen massa on ainakin maailmankaikkeutemme kokoinen (100 miljardia galaksia), sillä tuo ainakin poksahti 13,7 miljardia vuotta sitten.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #12

Jos mustien aukkojen vetovoima olisi niin suuri, että se imee AIVAN KAIKEN itseensä, niin miksi universumi jatkaa laajenemista kiihtyvällä vauhdilla, kuten itsekin jo totesit?

Jos kriittinen massa on universumin kokonaismassa, niin sehän tarkoittaa sitä, että universumin pitäisi luhistua yhteen pisteeseen ennen kuin se räjähtää uudelleen.

Hypoteesissasi on perustavanlaatuinen ongelma; se on ristiriidassa itsensä kanssa.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho Vastaus kommenttiin #13

Paras Tere
Mustat aukot ovat "pieniä läjiä" äärettömässä avaruuden massassa ja sen voimakentissä. Ymärillä on toisia maailmankaikkeuksia, joiden vielä suuremman voimakentän vaikutuksesta massa pakenee mustilta aukoilta, joita on galaksissamme lukuisia. Lopuksi ne kaiketi syö toisensa ja poksahtaa, jos jäljelle jäänyt massa on rittävä. Hypoteesi ei siis ole välttämättä ristiriidassa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #16

Eli universumiamme ympäröivät universumit repivät omaamme laajemmaksi kiihtyvällä valonnopeudella? Oletko laskenut millaisia massoja ja millaisen matkan päässä universumimme ulkopuolella pitäisi olla tällaisen tapahtumiseksi? Miksi universumi laajenee näennäisen tasaisesti joka puolelle, jos siihen vaikuttavat useat erimassaiset kappaleet? Näkisin tässä hypoteesissa niin monta aukkoa, että en lähtisi sitä vielä paradigmaksi julistamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Einsteinin mukaan avaruus on äärellinen. Hän vertasi sitä kolmiulotteiseksi täytteeksi neliulotteisessa aika-avaruudessa.

Ymmärretymmäksi tuo arvoituksellislta kuulostava metafora tulee, jos ajatellaan kaksiulotteisen todellisuuden hahmottavia pallon pinnalla eläviä laakaolioita. Heillekin elintila, eli pinta, näyttää äärettömältä, mutta todellisuudessa se on vain pallon pinta-alan suuruinen. Äärettömyysvaikutelma tulee kaksiulotteisesta rajattomuudesta ja elintilansa äärellisyyttä nuo oliot eivät voi käsittää, koska heiltä puuttuu kolmiulotteisuuden taju.

Analogisesti voidaan siis ajatella, että kun kolmiulotteisessa avaruudessa matkustetaan riittävän kauas samaan suuntaan, niin tullaan loppujen lopuksi takaisin lähtöpisteeseen. Tämä johtuu siitä, että on palattu takaisin samaan aikaan.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Juha
Ihminen ei voi ymmärtää äärettömyyttä, koska hänen elinympäristössään kaikki on äärellistä. Matematiikassa suoran määritelmä on kaari, jolla on ääretön säde!

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Kommentoisin muutaman asian kosmologiaa koskien.
(Maapallon ilmaston lämpenemisen suhteen olen periaatteessa samaa mieltä, mutta koska auringon omat vaihtelut ovat pieniä, ilmaston muutoksia aiheuttaa suuri joukko muitakin tekijöitä; vähiten ehkä CO2)

Puhut "äärettömästä maailmankaikkeudesta". Aika-avaruus on ilman rajaa, mutta tuskin materian ja galaksien täyttämä avaruus! Jos avaruus olisi kaikkialla samanlainen kun meidän ympäristössä (vanha kosmologinen periaate), niin miten avaruus olisi kasvanut äärettömäksi 13.7 miljardissa vuodessa? Tämä 13.7 miljardia vuotta on suoraan mitatun Hubblen vakion H0 arvon käänteisarvo:

Hubbleaika on siis t = 1/H0 josta seuraa kun sijoitamme Mpc kilometreinä ja aika vuosina:
(H0 = 71/Mpc*y , Mpc = 3.084e19 km ja y =365.25*24*60*60 sekuntia)

t = 1/H0 = 13.7 miljardia vuotta

Avaruus saattaa olla vaikka kuinka monta Hubble-aikoja vanha! Erikoisesti jos avaruus välillä supistuu ja laajenee!

Tämä "kiihtyvä laajeneminen" on varsin huteralla pohjalla. Se perustuu siihen, että hyvin kaukaiset supernovat ovat kirkkaampia kun mitä ollaan oletettu. Tämä suuri kirkkaus voisi myös johtua siitä, että kaukaiset supernovat ovat itsessään voimakkaimpia kuin läheiset.

Pimeä energia ja massa, ovat myös kiistanalaisia käsitteitä. Viime aikoina ollaan havaittu että myös lähiympäristössämme on paljon enemmän himmeitä hyvin vanoja tähti, kun mitä aikaisemmin ollaan tiedetty. Ne ovat tavattoman pitkäakasia jäähtyneitten tähtien jäänteinä.
Tämä on myös sopusoinnussa sen kanssa, että avaruus mitä todennäköisimmin on paljon vanhempi kun 13.7 miljardia vuotta!

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Kiitos Stefan järkevistä kommenteistasi

Auringon tehovaihtelut ovat venäläistutkijoiden mukaan promillen luokkaa, mikä on kymmenkertainen verrattuna ihmisen koko tehotuotantoon 13,7 Tw!
Tanskalaisten mukaan ilman vesihöyry ja kosmisen säteilyn aiheuttama pisaroituminen, pilvien muodostuminen, määrää ilmaston lämpötilan, ei ihmisen tuottama hiilidiosidi.
Kysyin Satu Hassilta, mikäli suomalaiset lopettavat hiilidiosidipäästöt kokonaan, niin paljonko ilmasto jäähtyy ja monessako päivässä Aasian CO2 lisäys täyttää aukon? En saanut vastausta.

Lähden siitä, että myös maailmankaaikkeuden ikä on ääretön. Massa kerääntyy kasoiksi gravitaatiovoiman (mustien aukkojen)ansiosta ja räjähtää jälleen tomuna avaruuteen. Prosessin frekvenssi on kymmeniä miljardeja vuosia,(meillä ollaan menossa 13,7miljardia vuotta), mutta äärettömyydessä se on vain silmänräpäys.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Stefan
Täsmentäisin vastaustani siten, että auringon maahan lähettämän tehon vaihtelu on kymmenkertainen, verrattuna ihmisen koko tehotuotantoon, josta vain osa on fossiilisilla polttoaineilla tuotettua hiilidioksipäästöistä. Tämän piskuisen "hiilitehon" näpertelyllä on kyllä paikallista vaikutusta, mutta ei globaalista. Tämä siksi, että CO2 on laimea kasvihuonekaasu ja sen osuus ilmiössä on mitätön, varsinkin kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta ihmisen osuus on vain muutaman prosentin luokkaa ja siis tätä viilataan.
Vesihöyry ja siis pilvet säätelevät ilmakehän lämpötilan ja vesihöyryn tuotannossa ihmisen osuus on mitätön.
Siispä ihminen ei toimillaan pysty asiaan vaikuttamaan on johtopäätökseni, mutta pystyy rappeuttamaan taloutensa, hyvinvointinsa, mitä naivi Suomi ja Eurooppa juuri näinkin tekee, kilpailijoiden naureskellessa!

Markku Kymäläinen

Pauli voinee selittää myös tyhjentävästi mistä massa on yhtäkkiä ilmaantunut. En ole fyysikko, mutta muistelen joskus lukeneeni jostain termodynamiikan laista ettei materiaa synny tyhjästä. Jos vielä jatketaan ajatusketjua ja oletetaan, että energia synnyttää materiaa niin mistä energia on ilmaantunut.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Markku
Kysymyksesi menee jo niin yli ihmisen ymmärryksen, että täytyy hakea vastausta raamatusta. Siellä kaiketi sanotaan, että Jumala on aina ollut olemassa ja luonut taivaan ja maan?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Uusimmassa Tähdet ja Avaruus lehdessä selostettiin että maailmankaikkeutemme olisikin syntynyt neliulotteisen tähden räjähdyksestä. Tässä tapauksessa ei nykyisiin teorioihin tarvittaisi mitään mystisiä pimeitä voimia, vaan pelkkää matikkaa. Se minulle ei selvinnyt mistä kaikki massa tulee, arvelisin, tietenkin aina ja kaikkialla pomppivista virtuaalihiukkasista. Ja toisaalta, universumin kokonaisenergia on tutkitusti pyöreä 0, joten olemmepahan vain olevinamme, massa,kin on harhaa, sinänsä, ja se myöskin. Piruko näistä ottaa tolokkua, mutta tiede, se elää ja etsii, nice ;D

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Jari
Mielenkiintoista. Itselläni on vaikeata hahmottaa neljättä ulottuvuutta...mikä olisi viides jne.
Massojen välillä on kuitenkin voima, mutta millaiset ovat sen välittäjähiukkaset, ei vielä ole tiedossa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Hieno teoria, kiitos ajatuksista.
Ainakin se on huimasti järkevämpi ja todistettavampi kuin näissäkin blogeissa joskus esitetyt päähänpinttymät maailmamme 6000 vuoden iästä ja kaiken suunnittelijasta.

Mustat aukot emittoivat gammasäteitä ainakin muistaakseni, mutta en muista, poksahtavatko ne lopulta jotenkin vai ei. Enkä jaksaisi googlata.

Kaiken teoria on vielä kehittämättä, ainakaan täysin ei vielä osata selittää sonoluminenssiä, LENR-reaktioita sun muita, jotka ovat todistettavasti olemassaolevia ilmiöitä.

Onko arvon blogistilla näihin selitystä jo mietittynä?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Jouni, miksi luonto ei ole edelleenkään keksinyt kylmäfuusiota, vaikka kaiken muun lähes onkin, "keksinyt"? Ettei vain kyseessä olisi se kuuluisa, hujaus?! Mene ja tiedä ;D

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Edison tappoi norsunkin halutessaan todistaa tasavirran etuja Teslan vaihtovirtaan nähden,
nykyisin kummallakin on käyttönsä.

Ei "luonto" ole keksinyt vielä sentään ihan kaikkea, vaikka paljon onkin. Nanoteknologia antaa meille paljon uusia ulottuvuuksia, jopa ohi "luonnon".
Esimerkiksi grafeeni, ja grafeeninanoputket ovat avaamassa huimia mahdollisuuksia vaikkapa akkuteknologian alalla.

Tässä jotakin uutta akkujuttua:
http://www.sekisuichemical.com/about/whatsnew/2013...

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Jouni
Eipä ole kysymyksiisi harkittuja vastauksia, kun projekteja pukkaa ihan arkisen elämän alaltakin loputtomaan jonoon.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Pauli. Olen kutsunut massaa (painovoimaa) aineen ikäväksi aineen luo. Kauan sitten ihan kaikki oli tiettävästi hyvin tiivisti yhdessä. Sitten tapahtui jotain, ja ulottuvuudet (11) avautuivat kosmiseksi kukkaseksi. Siispä, ns. painovoima on, on ikävävoima. Välittäjävoimana toimii, ikävä. Kansantajuista, jos ei muuta ;D

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Paras Jari
Aivan mainio ilmaisu. Niinhän laulussakin sanotaan meidän olevan ikävä toisen luo.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Eihän nykykäsitys ole että maailmankaikkeus on äärettömän suuri, pikemminkin että on mahdollista että se on äärettömän suuri. Lisäksi se että väität hypoteesiasi "totuudeksi" on äärimmäisen yliampuvaa ainakin esittämäsi (tai esittämättä jättämäsi) aineiston perusteella.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Juho
Ihminen on siitä poikkeava nisäkäs, että se on murrosiässä viisaimmillaan ja ymmärtää kaiken. Poikkeuksena on uhmaikä, jolloin se on vielä viisaampi ja johtaa kaksivuotiaana perhettä.
Kaikilla nuorilla uroksilla on tarve haastaa, muutenhan laji heikkenisi ja kuolisi sukupuuttoon, kuten muunlaisille on käynyt.
Mielipidepalstoilla kirjoitellaan mielipiteitä. Tässä kertoillaan mielipiteitä, joita koskaan ei pystytä todistamaan aukottumasti...paitsi kävinhän katsomassa ja laskin, että maailmankaikkeutemme takana on vielä ääretön määrä vastaavia ja mittasin että niiden gravitaariovoima repii maailmankaikkeuttamme laajemmaksi kiihtyvällä vauhdilla ja on juuri se pimeä energia, mitä ihmettelemme! Äärimmäisen yliampuvaa vai mitä.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Ja on tyypillistä että vanhemmat ihmiset ottavat iän esiin keskustelussa kun heidät haastetaan.

Jos kyse on mielipiteestäsi, niin miksi käytät sanaa "todellisuudessa"?
Kuinka laskit että niitä on äärettömän monta? Viittaat tekemiisi laskelmiin, mutta et esitä käyttämiäsi menetelmiä, ja tuloksiasi! Ymmärrät varmaan miksei väitteitäsi voi ottaa kovin vakavasti? Ja vaikka matematiikka olisikin eheää, ei se tarkoita että väitteesi olisi totta; malli tarvitsee aina tuekseen myös kokeellista evidenssiä.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Juho paras
Hyvää jatkoa ja Rauhaisaa Joulua!

Toimituksen poiminnat